Bent får gullklokka

LA MANGA (Dagbladet): 19. januar 1999 ble Bent Skammelsrud den 111. nordmann med 25 landskamper. Samtidig ble han den første som ikke fikk gullklokka. Men i går ettermiddag fikk han Dagblad-beskjed om at den kommer i mars.

- Veldig bra - da får jeg det beviset jeg har savnet, sier RBK-strategen.

På landslagets hotell i går kveld fikk Bent Skammelsrud (31 landskamper) tjuvlåne den klokka Jostein Flo fikk da han rundet 25 landskamper. Der og da ble et drøyt års irritasjon over de nye gullklokkereglene som ble vedtatt 15. mars 1998, feid ut i den spanske kvelden med et smil. For Bent Skammelsrud var irritert da han ikke fikk gullklokka den januardagen i Israel.

Og:

På middagen etter kampen følte han seg så snytt at han ikke orket å holde tale.

- Det er riktig, sier Bent Skammelsrud til Dagbladet. - Kriteriene man la til grunn for det nye forslaget - at det var så mye lettere enn før å oppnå 25 landskamper - passet jo ikke på meg. For jeg debuterte i 1987 og hadde brukt 12 år på å nå målet.

- Sjøl om reglene var forandret trodde jeg derfor at man ville gjøre et unntak når det gjaldt meg.

Det skjedde altså ikke.

Noe til 100 kroner

- Når det er sagt må det ikke forstås slik at jeg er opptatt av å få ei gullklokke, fortsetter Bent Skammelsrud. - Det jeg har savnet siden den dagen i Israel er et bevis på at jeg har spilt 25 landskamper for Norge. Så for meg kunne det like gjerne vært noe til 100 kroner.

- Det er jubileet som betyr noe.

- Og nå blir det tale?

- Den eneste fordelen ved ikke å få klokka var at jeg følte at jeg ikke trengte å si noe. Men - kommer den nå, skal jeg reise meg og takke, sier Bent Skammelsrud.

NFF legger seg flate

Tom A. Schanke er mannen som på vegne av L/F Hønefoss Fotball har innsendt tingforslaget som sier at man går tilbake til de gamle gullklokkereglene. Når norsk fotballs øverste myndighet møtes i Trondheim 10.-12. mars, får han en lett jobb med å overbevise forsamlingen. For i går sa fotballpresident Per Omdal - han som for to år siden var pådriveren bak regelen om å heve gullklokke-nivået til 50 kamper - følgende til Dagbladet her i La Manga:

- Vi legger oss flate for forslaget. De nye reglene har vært et bomskudd.

Petter Rudi (31 kamper) og Ole Gunnar Solskjær (26 kamper) blir også innehavere av den gjeve gullklokka. Det eneste som gjenstår, er at NFF-tinget formelt klapper gjennom Schankes forslag i Trondheim.

- De som har passert 25 kamper uten å få klokka - de får, sier Per Omdal til Dagbladet.

Da blir det sånn.

Ett forslag - tre drinker

- Nå skylder jeg Tom A. Schanke en drink, gliser Bent Skammelsrud. - Han skrev nemlig et brev der han fortalte om tingforslaget. Og i det sto det at han ville ha en drink hvis det gikk igjennom. Den får han nå.

- Petter og Ole Gunnar skylder meg en drink de også, sier forslagsstiller Schanke til Dagbladet. - Og det er riktig at jeg skrev et brev.

- Og så har jeg sagt til Omdal at jeg vil være til stede - hvis forslaget blir vedtatt - når gutta får klokkene. - Slik at jeg kan få drinkene.

NÅ FÅR HAN DEN: Bent Skammelsrud har passert 25 landskamper, men må foreløpig nøye seg med å titte på gullklokka til Jostein Flo. {ndash} Men - kommer den nå skal jeg reise meg og takke, sier Skammelsrud.