Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bent håner «bitre» Liverpool-supportere på Twitter

Senket Liverpool med hjelp av en badeball.

TIDENES MERKELIGSTE?: Her fyrer Darren Bent av det som øyeblikkelig ender i et av Premier League-historiens merkeligste mål.Foto: PA PHOTOS/SCANPIX
TIDENES MERKELIGSTE?: Her fyrer Darren Bent av det som øyeblikkelig ender i et av Premier League-historiens merkeligste mål.Foto: PA PHOTOS/SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no): Sunderland - Liverpool 1-0.

Liverpool var helt sikkert forberedt på at bortekampen mot Sunderland i dag kom til å bli tøff, men at de skulle få et mål mot seg innen fem minutter var gått - scoret av en badeball - var nok ikke med i beregningen. Langt mindre at den skulle bli kampens eneste scoring.

Darren Bent fikk plass innenfor 16-meteren og fyrer av et skudd som etter alt å dømme ikke ville ført til scoring.

Men på vei mot mål treffer ballen en rød badeball på femmeteren, endrer retning og går forbi en totalt utspilt Reina.

RUNDLURT: Her skyter Bent og treffer den røde liverpoolbadeballen. Foto: Nigel Roddis/Reuters/Scanpix
RUNDLURT: Her skyter Bent og treffer den røde liverpoolbadeballen. Foto: Nigel Roddis/Reuters/Scanpix Vis mer

Bent, som er kjent som en ivrig bruker av Twitter, har allerede vært inne og avlert et par meldinger innenfor rammen på 140 tegn. At Premier Leagues toppscorer med ni mål er skadefro, hersker det liten tvil om.

«Wow some liverpool fans are bitter aint they. Most of them have been cool but some wow they aint happy lol», skriver Bent alias DBTheTruth, noe som mer eller mindre direkte oversatt blir:

- Wow! Det er noen bitre Liverpool-supportere der ute, er det ikke. De fleste av dem har tatt det pent, men wow - noen av dem er ikke akkurat glade.
 
Morsomheter
Det tok ikke lang tid før morsomhetene strømmet inn andre steder heller.

I MÅL: En totalforvirret Reina reagerer i retning badeballen, som fortsetter ut til høyre for ham, mens fotballen går i mål på keeperens venstre side. Foto: Nigel Roddis/Reuters/Scanpix
I MÅL: En totalforvirret Reina reagerer i retning badeballen, som fortsetter ut til høyre for ham, mens fotballen går i mål på keeperens venstre side. Foto: Nigel Roddis/Reuters/Scanpix Vis mer

- Soneforsvar er dristig. Hvis noen hadde markert badeballen, ville Liverpool fortsatt hengt med, skrev Gary Naylor hos Guardian.

- Sunderlands målscorer, badeballen, har vært ganske usynlig etter pause, meldte BBC.

Også liverpoolfans på Twitter har tatt badeballmålet med en dose humor:

MÅLGIVENDE: Sunderlands Darren Bent jubler etter å gitt pasningen som badeballen styrte vakkert inn til høyre for Liverpools keeper. Foto: Nigel Roddis/Reuters/Scanpix
MÅLGIVENDE: Sunderlands Darren Bent jubler etter å gitt pasningen som badeballen styrte vakkert inn til høyre for Liverpools keeper. Foto: Nigel Roddis/Reuters/Scanpix Vis mer

- Manchester City har nettopp lagt inn bud på 7.4 millioner pund for ballongen.

Ingen unnskyldninger fra Benitez
Liverpool-manager Rafael Benitez synes ikke det bisarre og potensielt skjebnesvangre baklengsmålet var like morsomt, men spanjolen nekter å bruke badeballen som unnskyldning for at Liverpool leverte en svak forestilling på Stadium of Light.

- Det var selvfølgelig en spesiell situasjon, men vi spilte ikke bra, så derfor vil jeg ikke prate om det. Vi gjorde noen feil, mistet ofte ballen og var heller ikke i stand til å ta vare på sjansene våre, sier Benitez, ifølge Sky Sports.

SALGSVARE: I og med at strandsesongen er over, selger Liverpools hjemmeside dette strandsetet til halv pris. Et sett som blant annet inneholder den røde badeballen som ble matchvinner på Stadium of Light.Faksimile: liverpoolfc.tv
SALGSVARE: I og med at strandsesongen er over, selger Liverpools hjemmeside dette strandsetet til halv pris. Et sett som blant annet inneholder den røde badeballen som ble matchvinner på Stadium of Light.Faksimile: liverpoolfc.tv Vis mer

Han har derfor heller ikke gjort seg noen store refleksjoner om hvorvidt målet skulle vært annulert eller ikke.

- Det er et teknisk spørsmål. Hvis man snur på det og tenker at det var ballen som hadde gått utenfor (og badeballen i mål), så ville det ikke ha blitt dømt mål. I dette tilfellet ble det mål, og sånn er det. Vi er uansett nødt til å prestere bedre om vi skal vinne denne typen kamper, poengterer Liverpool-sjefen.

På salg
TV-produsentene i Sunderland viste kort tid etter målet bilder av at det var en liverpoolsupporter i 10-årsalderen som kastet badeballen inn på banen.

Badeballen er til salgs i Liverpools supporterbutikker. Den ble nylig satt ned i pris fra 20 til 10 pund, men ble til gjengjeld kampens eneste målscorer.

Darren Bent kostet Sunderland cirka en million ganger mer da han kom fra Tottenham i sommer, men uten badeballens hjelp klarte ikke Premier Leagues toppscorer å få ballen i mål på tross av rikelig med muligheter utover i kampen.

Fire tap på ni kamper
Sunderland hadde nemlig de feiteste sjansene i kampen, mens Liverpool - uten Steven Gerrard og Fernando Torres - ikke våknet før det begynte å haste.

Men selv med en durabelig sluttspurt inn i oppgjørets sju tilleggsminutter, var ikke gjestene fra Merseyside i stand til å få ballen i mål, noe overkommelige avslutninger og en god Craig Gordon skal ta æren for.

MER BALLONGTRØBBEL: I januar 2008 ble Manchester City slått ut av FA-cupen da Michael Ball ikke så forskjell på ballong og fotball. Det gjorde Luton Shelton, som sendte Sheffield United til neste runde.Foto: SCANPIX/AFP Photo / Paul Barker
MER BALLONGTRØBBEL: I januar 2008 ble Manchester City slått ut av FA-cupen da Michael Ball ikke så forskjell på ballong og fotball. Det gjorde Luton Shelton, som sendte Sheffield United til neste runde.Foto: SCANPIX/AFP Photo / Paul Barker Vis mer

Selv om det er veldig lenge til til det kan trekkes bombastiske konklusjoner om Liverpools tittelsjanser, betyr fire tap på de ni første kampene at alt annet enn seier mot Manchester United neste helg ikke vil være godt nok.

- Under normale omstendigheter der topplagene vinner hver eneste kamp ville det ha vært annerledes, men bare se hvordan det har gått så langt i år: Chelsea har allerede tapt to kamper, og jeg tror mange av lagene i toppen kommer til å tape flere kamper. Dette er selvfølgelig ille, men om det er skjebnesvangert, vil de neste kampene vise. Man er nødt til å opprettholde selvtilliten og fortsette å jobbe hardt, sier Benitez.

PS! Det er ikke første gang at badeballer og ballonger skaper problemer for Premier League-forsvar: I januar 2008 ble Manchester City slått ut av FA-cupen takket være at Michael Ball ikke så forskjell på ballong og fotball foran mål. Dermed fikk daværende Sheffield United-spiss og nåværende Vålerenga-spiller Luton Shelton en enkel jobb med å sette ballen i mål.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling