Bent hedres som kaptein

Erik Hoftun har vært kaptein for Rosenborg siden Bent Skammelsrud gikk til Bayer Leverkusen i januar 1998. I sin siste kamp bærer Bent i kveld kapteinsbindet på nytt. Fordi Erik Hoftun vil ha det sånn.

TRONDHEIM (Dagbladet): I april 1998 - etter bare tre måneder - kom Skammelsrud tilbake til Trondheim for godt. Ikke et øyeblikk tenkte han på å kreve kapteinsbindet tilbake fra Hoftun. De fire siste åra har Hoftun ledet laget ut til kamp. Frivillig stiller Hoftun seg i kveld bak i køa. Han overlater til Skammelsrud å lede laget ut på banen. Som førstemann skal han få høre hyllesten fra 20000 som er kommet for å ta farvel.

- Erik spurte meg om dette på treninga for noen dager siden. Han lurte på om jeg ville være kaptein i den siste kampen min. Nei, svarte jeg. Hadde ikke noe behov for det. Så sa han at det var hans ønske at jeg skulle være kaptein, og når han vil det, så stiller det seg jo litt annerledes, sier Bent til Dagbladet.

- Bent er en leder i gruppa vår, og i den siste kampen skal han lede laget sitt. Dette er en heder til ham, og bare rett og rimelig, sier Erik Hoftun som rådførte seg med Nils Arne Eggen før han spurte Bent.

- Nils var helt enig i at vi burde gjøre det på denne måten.

- En kjempefin gest fra Erik, sier Bent.

Tenker positivt

Han hadde noen vonde dager etter at Åge Hareide kunngjorde sin beslutning. Det gikk så langt at nabokona sendte over gubben sin for å høre om Bent trengte krisepsykiatri. De ble sittende i flere timer. Nå ser Bent langt lysere på ei framtid som fotballpensjonist.

- Jeg har mer og mer fått inn tanken på at det kan være en fordel for meg å slutte nå når jeg er på topp. Tenker på all støtten jeg har fått. Folk har jo vært så positive. Ikke sikkert det hadde vært slik om jeg hadde sluttet etter en dårligere sesong. For meg personlig kan det derfor være en fordel å slutte nå, sier han.

Bare i løpet av gårsdagens trening raste det inn 20 tekstmeldinger med støtte til 36-åringen. Totalt nærmer antall meldinger seg nå 300 _ fra hele landet.

- Trodde ikke at det var sånn rundt i Norge. Folk støtter jo meg så massivt. Overraskende. Det setter jeg veldig pris på, sier mannen med elleve strake seriemesterskap på rad.

Han har fått beskjed om å stå igjen på gressmatta etter kampen i kveld. Han aner ikke hva som skal skje, og aner ikke hva han skal foreta seg sjøl heller.

- Kanskje kaster jeg drakta til publikum.

Trener ut året

Sammen med Hoftun startet han i går sin siste offisielle trening med å overtale Eggen til å flytte økta fra det hardfrosne treningsfeltet. De fikk det som de ville, og trimmet en drøy time på kampmatta. Skjønt, siste økta...

- Skal trene litt etterpå også, tenker jeg. Skal være med ut måneden og hele desember. Vil holde meg i form. Kanskje trene meg litt ned.

- Ligger det et lite håp her?

- Nei, nei. Absolutt ikke.

- Fredrik Winsnes kan brekke beinet. Du har vel tenkt tanken?

- He-he. Å nei. Det er slutt etter denne kampen.

Vil savne gutta

Han er tiltenkt en rolle nær laget også neste år. Men det blir ikke det samme å stå på sidelinja å se på som å være med å trille ball. Garderobepraten blir ikke i samme tonen. Han kommer fortsatt til å se mye til gutta, men vil savne dem likevel. Særlig Erik Hoftun.

- Erik er den jeg har mest med å gjøre. Slik har det vært hele veien, og jeg håper at det fortsetter slik. Vi vet hvor vi har hverandre, og jeg setter stor pris på væremåten hans _ han er på alle måter en grepa kar, sier Bent.

- Det blir ikke noe problem. Vennskapet kommer til å bestå resten av livet. Vi har blitt veldig nære venner, sier Erik.

- Kameratene er det viktigste. Jeg skal gjøre mitt for å holde kontakten med dem. Får ikke den daglige praten, og må ta initiativ på andre vis. Besøke folk på kveldstid og slikt. Vi får se, sier Bent.

Dårlig samvittighet

Han er singel igjen etter at et fire år gammelt samboerforhold tok slutt for tre måneder siden. Bent klandrer delvis seg sjøl. Fotballen har spist all tid. Det har også gått utover datteren Andrine.

- Hun fylte seks år sist torsdag. Da jeg leverte henne sist, hadde jeg fortalt henne at jeg ikke skulle spille fotball mer, og sa at jeg kom i bursdagen hennes. Men da tenkte jeg jo ikke på treningskampen mot Viking.

Som selvfølgelig ble spilt på torsdag.

- Jeg måtte ringe og si at jeg ikke kunne komme i bursdagen likevel fordi jeg skulle spille kamp. Da sa hun: «Men pappa, du har jo slutta du.» Jeg måtte love at dette var siste gangen jeg måtte skuffe henne på grunn av noe sånt. En ekkel følelse, sier Bent.

Han gleder seg til å ta igjen det tapte. Men har først en jobb å gjøre. Vinne, bare én gang til, i den siste kampen.

- Tror jeg kommer til å føle meg ganske tom etterpå.

KAPTEIN ROSENBORG:</B> I sin siste RBK-kamp får Bent Skammelsrud låne kapteinsbindet av Erik Hoftun.