Bent husker ikke drømmemålet

- Jeg var borte i 15 sekunder etter scoringa, sier Bent Skammelsrud. Skammelsrud reddet ett poeng for Rosenborg da han fikk drømmetreff på volley fra 17 meter.

- Jeg var nok borte et sted i 15 sekunder etter det målet. Men sånn i ettertid er det jo greit å vite at jeg kan score mål jeg også, sier Rosenborgs redningsmann til Dagbladet.

- Jeg har registrert at mange har etterlyst det.

To minutter inn i andre omgang - og etter 45 minutter Nils Arne Eggen omtaler som «fryktelig svake» - traff Bent Skammelsrud med go'foten. På volley fra 17 meter. Og sjøl om Oliver Kahn gjorde seg lengre enn lengst, så ble han for kort for det vinklede skudd.

En perle som smatt inn som en lettelse.

- Det eneste jeg kan si er at jeg bestemte meg for å skyte, sier Bent Skammelsrud. - Jeg har ikke gjort det så mye i det siste, så det var vel på tide. Og 1-1 tar jeg imot med takk etter en kamp som denne.

- Vi spilte så dårlig at vi ikke fortjente bedre.

Et sjeldent syn

- Jeg kan ikke forklare hvorfor det ble som det ble i første omgang, sier Nils Arne Eggen. - Vi hadde ikke sjøltillitt, var slurvete i pasningspillet og for meg så det ut som om gutta var redde for å ta initiativ. Og det er rart, for det er sjelden å se Rosenborg på den måten.

- Derfor er jeg også veldig fornøyd med resultatet.

Men Nils Arne Eggen er misfornøyd med mesteparten av det som ikke omhandler Bent Skammelsruds fulltreffer. Og bare det er en bekreftelse på hvor Rosenborg befinner seg på den europeiske rangstigen. For motstanderen var Bayern Munchen _ mesterliga-finalister for seks måneder siden.

Og:

Med flaks kunne Rosenborg vunnet på sin svake kveld.

- Alt det er riktig, sier Eggen. - Det forteller en hel del om hva vi forlanger av oss sjøl når vi henger litt med huet etter 1-1 mot Bayern. Og ja, vi kunne vunnet på sjansene vi hadde mot slutten.

Men:

- Det kunne Bayern Munchen også.

For lang pause


Rosenborgs konkurranse-opphold ble et tema i går kveld. Etter tre uker uten real kamp er det klart at mye av tafatthetens forklaring ligger der. Men nå går laget inn i to nye uker hvor bare en treningskamp mot middels spansk motstand står på menyen. Derfor lukter det problemer i Madrid også.

- Klart jeg tenker på det, sier Nils Arne Eggen. - Det er ikke ideellt for oss. Men jeg tror samtidig at vi fikk en tankevekker av denne kampen. Og at vi kan bruke det til noe godt i tida som kommer.

- Vi har hatt et alt for langt opphold, sier Bent Skammelsrud. - Jeg var redd for det før denne kampen, og slik jeg ser det bar vi preg av det. Men sånn er det _ vi kan ikke gjøre noe med det. Vi må bare prøve å rette på alle de feilene vi gjorde i denne kampen.

Ny hjemme-glipp


Rosenborg _ som har lagt grunnlaget for sine europeiske framganger på hjemmebane _ spilte i går kveld til høstens tredje deling på Lerkendal. Det er mot normalt. Og også det er urovekkende. Eller?

- Det kan du godt si, sier Nils Arne Eggen. - Men samtidig viser det at vi er vanskelige å slå. Og i tillegg skal man vite at de vi møter etter hvert har lært oss godt å kjenne. Ved siden av at de er veldig gode lag.

- Kveldens positive beholdning?

- Poenget og det faktum at vi kom tilbake enda en gang. Det viser styrke. Sjøl om vi ikke fikk vist fram så veldig mye annet, sier Nils Arne Eggen.