Bent klar for Aston Villa

- Størrelsen og historien til klubben er grunnen, sier spissen.

SKIFTER BEITE: Darren Bent har feiret scoring med hånda på Sunderland-logoen og hjertet for siste gang. Nå skal spissen spille for Aston Villa, der det ser stadig mer sannsynlig ut at John Carew er på vei bort. Foto: Lindsey Parnaby, EPA/Scanpix
SKIFTER BEITE: Darren Bent har feiret scoring med hånda på Sunderland-logoen og hjertet for siste gang. Nå skal spissen spille for Aston Villa, der det ser stadig mer sannsynlig ut at John Carew er på vei bort. Foto: Lindsey Parnaby, EPA/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Aston Villa bekrefter i kveld at de har sikret seg Darren Bent fra Sunderland. Spissen har allerede gjort sitt første intervju i Villa-drakt, publisert på klubbens egen TV-kanal (betaltjeneste).

Overgangen er også bekreftet av Sunderland.

- Aston Villa er en stor fotballklubb og så snart jeg visste at de var interesserte i å kjøpe meg, ville jeg bytte klubb. Størrelsen på klubben og historien til laget er hovedgrunnene til at jeg kommer hit. Det er noen virkelige toppspillere her også, og jeg har snakket med manageren og formannen om ambisjonene deres for klubben, så jeg er veldig klar for å bli en del av det vi håper å oppnå, sier han iføge ESPN Soccernet.

Allerede i går ble det meldt at Sunderland hadde godtatt et bud på omkring 18 millioner pund (168 millioner kroner).

Bent har scoret 36 mål på 63 kamper for Sunderland siden han kom til klubben for halvannen sesong siden. Han skal ha skrevet kontrakt til sommeren 2015 med Birmingham-klubben.

Overgangen vil utvilsomt sette ytterligere fart i spekulasjonene om at John Carew er på vei bort fra Aston Villa.

Bent forlater Sunderland på en overraskende sjetteplass i Premier League til fordel for et nedrykkstruet lag. Villa ligger i øyeblikket fjerde sist på tabellen.