Bent til Tottenham for rekordsum

Fra Charlton.

(Dagbladet.no): Pengene sitter uvanlig løst i engelsk fotball om dagen.

Tidligere i dag ble det rapportert at Liverpool er villig til å betale 320 millioner kroner for Fernando Torres.

Samtidig blir det klart at Tottenham har sikret seg Charltons Darren Bent for 195 millioner kroner, noe som er ny klubbrekord i overgangssum.

Vektlegger ungdomssatsningen

Angriperen ble for litt siden koblet til West Ham, men i stedet ble det altså London-rival Spurs som stakk av med London-guttens spisskompetansen hans.

- Tottenham har en masse unge spillere, og de har en ung stall. Klubben har framgang, og det er den retningen jeg vil gå, sier 23-åringen sjøl til Tottenhams hjemmesider.

Også klubbens sportsdirektør vektlegger hvor lysten Bent var på denne overgangen.

- Darren har vært fantastisk motivert for og villig til å slutte seg til oss, og vi er henrykt over å få ham, sier Damien Comolli.

GLAD: Tottenhams unge stall var en viktig årsak til at Darren Bent valgte White Hart Lane framfor for eksempel West Hams Upton Park. Foto: SANG TAN/AP/SCANPIX
GLAD: Tottenhams unge stall var en viktig årsak til at Darren Bent valgte White Hart Lane framfor for eksempel West Hams Upton Park. Foto: SANG TAN/AP/SCANPIX Vis mer

- Løper og løper og løper

Heller ikke manager Martin Jol har noe imot forsterkningen på topp.

- Darrens styrke er utholdenheten. Normalt gjør spillere tre eller fire løp i løpet av 45 minutter, men Darren gjør det hele tida. Så hvis du klarer å spille ballen i bakrommet, er han der, sier Jol.

- Det er det jeg liker med ham, fastslår sjefen for tottenhamhotspur.com.

Bent til Tottenham for rekordsum
FORNØYD: Martin Jol vil nå sende mest mulig ballen i bakrommet, for der vil den utholdende Darren Bent alltid være, mener han.