Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Bente er kjedelig

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Tor Arne Hetland (27) og Bente Skari (29) er ekstremturister. Mens andre nyter parasolldrinker på stranda, slapper skiduoen av med løpeturer på 2500 meters høyde. De siste to årene har de feriert i USA for å være optimalt forberedt på OL. I helga er det sesongstart på Beitostølen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor gikk turen til selve OL-byen Salt Lake City. I år var Bente og Tor Arne med sine respektive partnere i nærheten av Denver i Colerado. I fjor var begge dobbelt verdensmester i Lahti. I år har de flest døgn i høyden av samtlige nordmenn før OL-starter.

- Trått

- De er litt ekstremt kanskje, og vi hadde vel neppe reist akkurat dit vi gjorde hvis det ikke var for OL, sier Hetland.

Egersund-gutten er samboer med eks-skiløper Guri Knotten, som er en svært god venninne av Bente. Hetland er glad han har hatt selskap av herr Skari på de to høydeferiene i USA.

- Å feriere med Bente, hvordan det er?

Hetland tar en lang pause når han får spørsmålet.

- Trått, sier han endelig og ler rått. Og lenge.

- Bente er jo litt kjedelig, nei, dette må du ikke skrive forresten...Jeg er glad Geir (Skari) har vært med, humrer Hetland. Bente bare ler av beskyldningene. Og slår tilbake med samme mynt.

- Jeg sier det samme om Tor Arne. Han er kjedelig han også, smiler hun.

Spent

Bente er spent og litt nervøs foran starten på den lange OL-sesongen i morgen.

- Ja, jeg er det. Det kribler i magen. Man er alltid spent og litt nervøs før det første løpet. Jeg gleder meg utrolig til å gå skirenn igjen.

Selv om hun har blitt slått på uvanlig mange testrenn i høst, så er Bente sikker på at opplegget har vært optimalt.

- Ja, det viser iallfall alle testene ellers. Jeg er trygg på at oppkjøringen har vært bra.

Bente har levd med stort mediefokus de siste årene. Tor Arne Hetland fikk sitt gjennombrudd i fjor med sprintgullet i Lahti. For første gang har han på seg et forventningspress fra andre enn seg selv.

- Det går jo ikke an å gjøre det bedre resultatmessig enn jeg gjorde det i fjor, sier Hetland.

- Det er klart det er en ny situasjon å forsvare noe, og på mange måter er det bedre å gi inntrykk av at man er «kun» en julestjerne slik jeg hadde tendens til å være før. Men målet mitt er klart. Det er å vinne gull i OL.

IKKE NYFORELSKET: Bente Skari og Tor Arne Hetland er ikke gift, men svært gode venner. Nå gleder de seg til sesongstart i helga.Foto: ALEKSANDER NORDAHL
Hele Norges coronakart