Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bente går solo

Til høsten øker Bente Martinsen høydetreningsdosene kraftig. Men de andre norske landslagsjentene har ikke kondisjon til å tåle Martinsens fart 2000 meter over havet. Derfor må hun trene enda mer aleine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med treningsrådgiver Dag Kaas starter Bente detaljplanleggingen like over påske. Kaas har gjort seg klare tanker om hvordan Bente skal bli bedre - helst utilnærmelig - under VM i Lahti (2001) og OL i Salt Lake City (2002). Han er ikke i tvil om hvor hun har mest å hente.

- Bente må trene mer i høyden.

OL-anleggene i Salt Lake City ligger fra 1300 meter og oppover til 2000 meter over havet. Kaas ser ingen grunn til å drøye med den første treningsleiren til OL-byen.

- Ikke dumt å legge en tur over dit om boforhold og snøforhold er OK, sier Kaas .

Reiser sjøl

Uansett blir det flere reisedager utenlands enn tidligere for Bente. Reisemål som Seisser Alm og St. Moritz er høyaktuelle. Og Bente må belage seg på å reise på egenhånd.

- Vi skal diskutere dette nå etter sesongen. Men Bente ligger på et kondisjonsnivå som gjør at hun kan trene tøffere i høyden enn de andre, sier Kaas.

Kanskje må Bente trene mer med gutta. Det nytter ikke å være lojal mot laget for å løfte de andre jentene på høyere nivå, hvis man stagnerer sjøl. Ungjentene i de to utviklingsgruppene under eliten har oppnådd svakere resultater enn forventet denne sesongen. Internt i skimiljøet stilles det spørsmål om landslagssjef Inge Andersens metoder og organisering.

Han fikk jobben i fjor vår, men allerede nå ønsker autoriteter å supplere ledelsesteamet. Ingen vil imidlertid snakke offentlig om det - ennå.

Slutt til helga

For Bente sjøl er det uaktuelt å diskutere detaljer om neste år før hun er ferdig med sesongen og har tenkt seg om. Kommende lørdag går hun NM-tremila i Tyldum-bygda Høylandet. Søndag går hun Flyktningerennet samme sted. Så er det slutt for i år.

- Da skal jeg hjem og beise huset, sier hun.

  • Penger til å besøke malermesteren har hun også. Som sammenlagtvinner i v-cupen (4 enkeltseirer) dro Bente inn 405000 kroner. Larisa Lazutina tjente nest mest med sine 232000 kroner.