Bente i front på mannens nettsted

Den nygifte langrennsdronningen Bente Skari (før: Martinsen) er en av frontfigurene i ektemann Geir Skaris nye nettportal. Men Bente, med 7,6 millioner i formue, har ikke investert penger i prosjektet.

Geir Skari jobbet tidligere i skiforbundet som manager for langrennsløperne. Nå har han kastet den «trygge» stillingen på båten, og satset sparepenger sammen med Thomas Alsgård, Espen Bjervig, og Torodd Bakken på nysatsingen langrenn.com. Sidene inneholder blant annet hjemmesider til våre mest profilerte utøvere, langrennsnyheter, og sladder fra miljøet.

Geir Skari er daglig leder for selskapet. Den nye jobben gjør at Bente får se vesentlig mindre til mannen.

- Nå får jeg nok se mye mindre til Geir enn før. Da han jobbet i forbundet var han med rundt på flere løp. Med den nye jobben blir han stort sett værende i Oslo. Men han hadde lyst på den utfordringen, og hadde lyst til å prøve noe nytt, smiler Bente.

Og legger til.

- Jeg er jo en del borte, jeg også.

- På egne bein

Sjøl om likningstallene for 1999 viser at Bente Skari er vesentlig mer bemidlet enn mannen sin, så betyr ikke det at det er Bente som står for kapitalen i det nye nettselskapet. Bente har ikke brukt noe av sin formue på 7,6 millioner til å investere i mannens selskap.

- Nei, nei. Det har jeg gått inn med sjøl, ca. 25000 kroner. Det har jeg råd til. Jeg kan ikke leve på Bente. Må klare å stå på egne bein, sier Geir Skari til Dagbladet.

Han har moderate ambisjoner om å tjene store penger på den nye langrennsportalen.

- Målet er å gå i null, og det gjør vi i år. Vi har sponsorer som dekker lønnsutgiftene. Min jobb er å få fart på annonsesalget på sidene, men jeg vil ikke ut med hva vi har budsjettert med, sier Skari.

Bente er selvfølgelig en av hovedprofilene på de nye sidene. Sammen med Thomas Alsgård og Espen Bjervig.

Bjørn velkommen

Bare ett navn mangler, Bjørn Dæhlie.

- Han har fått tilbud om å være med, og har sagt han er interessert. Han er hjertelig velkommen, sier Geir Skari.

Bente var vertinne for det svære kick-off-arrangementet i går. De mange innbudne gjestene fikk servert ost, kjeks, vin og øl av vår langrennsverdensmester. I et urbant designet fabrikklokale på hippe Grünerløkka i Oslo.

- Mange ser jo på oss langrennsløpere som trauste fordi vi driver på ute i skogen, men vi sitter ikke bare inne og spiser korn og gulrøtter. Vi er nok som folk flest, sier Bente.

For skams skyld. Hun har ikke glemt treningen. Bente er nyss hjemkommet fra tre ukers treningsleir i Italia. Målet er krystallklart. Hun skal ha nytt gull i VM i Lahti til vinteren.

- Det går greit med treningen. Vi har hatt fire testrenn, og jeg har vunnet tre av dem. Jeg tapte for Elin Nilsen i et løp der det var om å gjøre å gå lengst i 20 minutter skøyting oppoverbakke, smiler hun.

<B>GRÜNDERE:</B> Thomas Alsgård, Odd Bjørn Hjelmeseth, Geir Skari, Bente Martinsen og Espen Bjervig.