Bente i full fres

BERÅK (NTB): Endelig fant Bente Martinsen stilen fra start, og hun fortsatte helt inn til utklassingsseier. I dagens NM-start ga svarene hun var på jakt etter tre uker før OL.

- Jeg var innstilt på en skikkelig gjennomkjøring på en 15 kilometer med tanke på hva som venter i OL. Den fikk jeg, sa Bente Martinsen.

Hun møtte Kong Harald for første gang etter et løp som ville rukket langt også med utlendingene på plass. Marit Mikkelsplass ble slått til andreplass med nesten halvannet minutt, og treeren Maj Helen Sorkmo var mer enn to minutter bak den suverene vinneren.

Slo til

Verdenscuplederen startet sjeldent bra og var tjue sekunder raskere enn Mikkelsplass etter bare to kilometer.

- Jeg fant rytmen. Det kjentes som jeg kunne leke meg på ski, og det gikk lett over kulene, sa Martinsen etter sitt første NM-gull som senior.

- Er det bare sykdom som står mellom deg og medalje i OL?

- Jeg tror ikke jeg er sikker på noen medalje. Det er mange som vil gå fort der, men det er selvfølgelig viktig å unngå sykdom, sa Martinsen som onsdag reiser til Orsa (Sverige) for lavlandsoppladning foran OL. Ingen av de norske jentene velger høydetrening.

Stafett-starter?

Martinsen er lysten på førsteetappen i OL-stafetten, men sto for NMs mest beskjedne uttalelse torsdag. - Jeg håper jeg kommer med på laget.

Toeren Mikkelsplass følte at hun hadde gjort et meget bra løp på gode ski. - Jeg kan ikke konkret si hvor det rant på med sekunder, men når jeg blir slått med nesten halvannet minutt av Bente, sier det vel hva jeg mener om hennes løp.

Landslagstrener Sindre Bergan er noe mer usikker på hvor godt Martinsens løp egentlig var. - Bente gikk veldig fort, men hun må være enda bedre for å innfri ambisjonene om et OL-gull, sa Bergan.

(NTB)