Bente Martinsen: - Løpet er kjørt

Foran verdenscupfinalen i Holmenkollen er det fortsatt mulig at Bente Martinsen kan vinne verdenscupen sammenlagt. Men da må nittedalsjenta vinne 30-kilometeren i Holmenkollen til helgen. I tillegg må russiske Larissa Lazutina som best gå inn til 25. plass.

- I realiteten er nok det løpet kjørt. Likevel har jeg ikke gitt helt opp. Også Lazutina kan oppleve en dårlig dag, sa Martinsen etter 9. plassen i dag.

Heller ikke den russiske OL-dronningen, som vant onsdagens verdenscuprenn over fem kilometer, ønsker å ta sammenlagtseieren på forskudd. Selv om hun etter strykninger leder så klart som med 93 poeng på Martinsen.

- Intet avgjort

- Ingen ting avgjøres før rennet i Holmenkollen er over. Sjansene til å vinne sammenlagt er gode, men fortsatt kan mye skje, sa Lazutina.

Bente Martinsen leverte sesongens beste plassering i et skøyterenn i Falun. 22,5 sekunder dårligere tid enn Lazutina holdt til 9. plass. I Lahtis sist helg ble hun nummer 10.

- Jeg har ingen grunn til å være skuffet. Før sesongen hadde jeg på ingen måte trodd at jeg ville være med så lenge i tetstriden, bedyrer Martinsen.

Ga mersmak

Det sterke innsatsen gjennom hele sesongen har gitt mersmak. I fjor prioriterte Martinsen klassisk trening. Neste sesong vil hun ta steget opp i toppen også i fri teknikk. I vinter har Bente vunnet tre verdenscuprenn (Milano, Val di Fiemme og Ramsau), mens Lazutina har stukket av med like mange seire.

- Motoren og styrken har jeg. Derfor skulle ingen ting tilsi at jeg ikke skal kunne bli like god i fri teknikk, sier Bente Martinsen.

Ikke uventet kom italienske Stefania Belmondo nærmest Lazutina i Falun, mens russiske Julija Tsjepalova ble nummer tre. Beste norske løper var Elin Nilsen. Hun gikk inn til en sterk femteplass, 10,9 sekunder bak vinneren. Trude Dybendahl Hartz ble nummer åtte, mens Anita Moen Guidon endte som nummer ti.