Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bente Martinsen vant

RAMSAU (NTB): Marginene fortsetter å gå Norges vei i langrennssporet. I dag var det Bente Martinsens tur til å vinne etter en avslutning i overlydsfart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun spiste opp Larissa Lasutinas tilsynelatende altfor store forsprang i løpet av den siste kilometeren. - Jeg hadde bra feste og god glid, kort og godt veldig gode ski, sa Martinsen.

Det skilte halvannet sekund ned til Lasutina. 1,6 kilometer før mål hadde den russiske jenta 9,4 sekunders ledelse og ingen trodde på norsk seier.

Katerina Neumannova, som ble nummer tre, summerte enkelt opp finishen. - Bente hadde en ekstrem avslutning. Hun var kort og godt for rask for oss, sa den tsjekkiske jenta.

Avslappet suksess

Den norske satsingen på klassisk skiløping ser ut til å betale seg. Martinsen mener at endringer i teknikken er den viktigste årsaken til resultatene. - Jeg går mer avslappet nå. Skuldrene mine er ikke så «høye» lengre, og i tillegg var sommertreningen bra, fortalte hun.

- Jeg er overrasket selv. Ved 1,5 kilometer lå jeg som nummer åtte, men det gikk bare bedre og bedre etterhvert, sa Bente Martinsen.

Hun øket ledelsen i verdenscupsammendraget ytterligere og tok sin tredje vc-seier for sesongen.

- Likevel synes jeg løpet i Val di Fiemme (også 5 km klassisk) var råere enn dette. Der gikk jeg jevnere. Her kan løpet deles inn i to, en bra og en meget bra del.

Hun vant også en knock-out-sprint i Milano før jul.

OL-oppladning i Sverige

Bente Martinsen går alle NM-distanser i Berkåk før hun lader opp til Nagano-OL med treningsleir i Sverige (Orssa).

- Høydeoppholdet foran VM i Trondheim i fjor slo ikke godt ut for meg. Da var jeg i bedre form i januar enn i februar. Derfor kommer jeg til å holde meg på lavere høyde denne gangen. Det tror jeg de fleste andre på laget også vil gjøre, sa Martinsen.

Avslutningen hennes i dag var som en drøm. - Når det fungerer på den måten gleder man seg bare til motbakkene, glemmer melkesyren og føler at alt går din vei.

I jaktstarten over 10 kilometer fri teknikk søndag blir det annerledes. - Jeg bør være fornøyd dersom jeg kommer inn blant de 10 beste, og det kan være dumt å henge seg på Lasutina fra start. Hun skøyter veldig godt.

LEDELSE: Bente Martinsen avsluttet i overlydsfart og smilte bredt etter målpassering. Hun vant fredagens verdenscuprenn over 5-kilometer i Ramsau.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!