Bente og Odd-Bjørn vant på Karl Johan

Det ble helnorsk under verdenscup-sprinten på Karl Johan i ettermiddag. Bente Martinsen og Odd-Bjørn Hjelmeseth vant hver sin finale.

Dagbladet :på nettet fulgte sprinten direkte gjennom kvartfinaler, semifinaler og finaler.

Bente Martinsen var suveren i kvinnenes finale. Hun vant både kvalifiseringen, kvartfinalen og semifinalen, og tok seieren i finalen foran finske Pirjo Manninen.

- Jeg valgte å gå i tet fordi det ville bli vanskelig for de bak meg å bytte spor i all snøen. Det var nok tyngre å gå først, men jeg tror likevel det var bedre enn å gå bak, sier Bente Martinsen til Dagbladet.

Anita Moen ble nummer tre, og verdenscupleder Kristina Smigun nummer fire. Dermed tok Bente Martinsen innpå Smigun i verdenscupen sammenlagt.

- Jeg vurderte å la Savjalova vinne slik at Smigun kunne bli slått ut i semifinalen, men jeg tok ikke sjansen på at jeg også kunne forsvinne, sier Bente som fortsatt har et håp om sammenlagtseier i verdenscupen.

- Jeg regner med at vi vil vite mye mer etter rennene i Kollen. Enten er det avgjort, eller så er det veldig jevnt før avslutningen i Bormio, sier Bente.

Herrefinalen ble helnorsk, etter at de norske gutta nærmest lekte seg gjennom både kvartfinaler og semifinaler. I kvalifiseringen tok Norge 10 av de 16 plassene til ettermiddagens finaler!

Odd-Bjørn Hjelmeseth vant som forventet, mens Jens Arne Svartedal ble dagens overraskelses-mann med sin andreplass. Trond Iversen ble nummer tre og Morten Brørs nummer fire.