Bente på skøyte-skole

På denne tredemølla skal skøytefeilene plukkes av Bente Skari. Målet er at hun skal kjempe helt i toppen på jaktstarten i Salt Lake City.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Her er Bente på kosetur, bare for å bli bedre kjent med tredemølla på laboratorium for bevegelsesanalyse på Norges idrettshøgskole. Neste gang hun entrer mølla, blir det med rulleski med trykksensorer på beina og med elektroder festet til store deler av kroppen. Resultatet blir en fullverdig bevegelsesanalyse av en skøytende Bente Skari. Trykksensorene på rulleskiene gir svar på når og i hvilken retning kraften settes inn, og elektrodene på kroppen forteller hvordan de ulike kroppsdelene bør vinkles i forhold til hverandre for å gi størst effekt.

- Tredemølla er et hjelpemiddel. Jeg har ambisjoner om å forbedre meg såpass i fri teknikk at jeg skal kunne kjempe om medaljene på jaktstarten i OL, sier Bente Skari.

- Bevegelser

Trener Svein Tore Samdal har beordret samtlige landslagsjenter til tredemølla. Og den skal brukes aktivt i testsituasjoner utover sesongen.

- Vi vil styrke skøyteferdighetene fram mot OL. Tredemølla skal hjelpe jentene til riktigere bevegelser. Skøytebevegelsene blir analysert og sammenliknet med bevegelsene til de beste friteknikerne i verden. På den måten blir forbedringspotensialet synlig, forklarer Samdal. Og når det gjelder Bente Skari:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer