Bente rett på bursdagsfest

Bente Skari (30) feiret gårsdagens utklassingsseier i Ramsau med pappa Odd Martinsen (60) seint i går kveld. Familien hadde mye å juble for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): For makan til skøytedistanse har Bente aldri gått i sitt liv. Klassiskdelen på jaktstarten i Ramsau var solid, men da alle trodde utlendingene skulle begynne å hente sekunder på Bente etter skiskiftet, så oste Nittedals-jenta i stedet fra hele gjengen. Det så nesten ut som hun gikk til ære for faren, som fikk et perfekt vorspiel til sekstiårsfeiringa.

- Jeg har ikke for vane å gi bort seierene mine til noen. Jeg tror jeg beholder den selv, flirer Bente på vei inn i taxien.

Til Kikut

Men flott presang ble det på pappa Odd.

- Ja, jeg har fått handlet en del gaver og julegaver de tre ukene jeg har vært rundt om i Europa. Så har familien kjøpt noe, og mannen min Geir noen. Så vi er i mål, sier Bente, som ikke har tenkt å hvile i jula.

Det blir trening hver dag. Og de første rennene i Russland etter nyttår står hun over. For nå er det viktig å trene hardt for å bevare superformen som har gjort henne utilnærmelig i desember.

- Det blir lange turer hver dag. Stort sett i Nordmarka og Lillo-marka. Jeg synes det er greit å trene i nærområdet. Nå kan jeg ta på meg skia utenfor trappa, og gå ulike retninger. Det er behagelig.

Med de flotte forholdene i Nordmarka risikerer hun å møte mange juleferierende nordmenn ute i Oslo-marka.

- Det er bare hyggelig. Vi er ikke redd for folk, vet du. Det er ikke så mange som kjenner meg igjen når jeg går, men det hender folk hilser. Det blir vel et par turer til Kikut i alle fall.

Alle som går på ski i Oslo-området vet at turen til Kikut er en av klassikerne for turløpere.

Matgilde

Men vår suverene langrennsener lover å kose seg i jula. Hun gleder seg til rolige dager hjemme.

- Jeg merker jeg er litt tung i hodet nå. Det blir veldig godt å komme hjem igjen.

- Unner du deg noe ekstra i jula?

- Ja, jeg spiser alltid veldig mye mat, jeg. Så jeg kommer sikkert til å spise litt ekstra ribbe og annen julemat også. For oss langrennsløpere er det bare bra. Vi kan gjøre det siden vi trener så hardt, flirer Bente.

Julepyntinga og vaskinga har hun overlatt til mannen, Geir.

- Vi har likestilling vi, he-he.

Verdenscuppoeng og VM-medaljer hører til hverdagen. På ønskelista til jul står det langt mer trivielle ting.

- Jeg ønsker meg samle-CD med Jahn Teigen. Nå som det står i avisa må noen ha fått med seg det. Og så ønsker jeg meg cocktail-shaker. Til milkshake.

Fem gull?

Oppi all julegleden får Bente tid til å tenke på det som skal skje på nyåret. I februar er det VM i Italia. Og før sesongstart var Bentes offisielle målsetting å ta tre gull, ett på 15 kilometer klassisk fellesstart, ett på 10 kilometer klassisk, og ett på stafett. Likevel nekter hun å redefinere målene sine, selv om hun vant skøyterennet i Davos for 14 dager siden, og gårsdagens jaktstart.

- Nei, jeg synes tre gull er en ganske offensiv holdning.

- Men nå er du favoritt på jaktstart?

- Nja, en av dem, kanskje, he-he.

- Nei, du er favoritt, hvorfor kan du ikke innrømme det?

- Ja, men jeg har jo hatt et mål om medalje på jaktstart. Det får holde.

- Tidligere i høst bestemte du deg for at du ikke skulle gå tremila i VM, som er i fristil. Hva skjer med den nå?

- Nja, si det. Beslutningen står egentlig fast, men etter at jeg har begynt å gå så bra i skøyting, så lover jeg at jeg skal tenke på saken. Så får vi se. Det er ennå lenge til februar, konkluderer Bente.

Per i dag er hun i alle fall blant favorittene til å ta gull på samtlige distanser i VM.

PÅ VEI TIL FEST: Nedlesset med ski og gaver kastet Bente Skari seg seint i går kveld i en taxi for å rekke hjem til pappa Odds 60-årsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer