Bente skal bli tøffere i motbakkene

Bente Skari (28) var fattige 3,2 sekunder fra å gi seg selv den perfekte julegave i Davos i går. Seieren mistet hun i de tøffe motbakkene i tynnlufta i Sveits.

Dermed fikk Norges største gullhåp i Lahti-VM et klart svar på hvor hun har mest å hente fram mot mesterskapet i Finland i februar.

På flate strekk og utforkjøringer viste hun nok en gang at hun nesten er umulig å hamle opp med.

Spesielt imponerte hun med sin knallavslutning - i løypas slakkeste partier:

På de siste 3,8 kilometerne manglet Bente Skari fattige 3,2 sekunder på å spise opp Julia Tsjepalovas forsprang på 12,1 sekunder - og dermed kunne russerinnen juble for sin aller første pall-plassering i klassisk stil i verdenscupen.

Sterkt løp

- Jeg følte at jeg gikk et veldig bra løp, og vet ikke helt hvor jeg skulle gått fortere. Samme gode følelsen hadde jeg de to siste rennene da jeg vant. Nå må jeg bare innse at Tsjepalova var hakket hvassere enn meg i oppoverbakkene. Det gir meg noe å jobbe med, sier Bente Skari til Dagbladet.

2. plassen i det klassiske førjulsrennet i Davos betyr også at Skari tapte terreng til Tsjepalova i verdenscup-sammendraget - med sine 355 poeng ligger hun nå 27 poeng bak gårdagens vinner.

VM viktigst

- VM betyr mer enn å forsvare sammenlagttriumfene i verdenscupen de to siste årene. Det eneste som betyr noe nå er å pleie formen fram mot VM. Og jeg er sikker på at jeg har enda mer inne, sier Bente Skari.

Bente Skari avskriver ikke muligheten til å sikre en imponerende hattrick i sammenlagttriumfer.

- Etter VM kommer vi nok til å se en del rare resultater i verdenscupen. Hvis en klarer å ha litt overskudd igjen i mars, så er det mange poeng å hente der. Men jeg innser at det blir vanskelig. Når Tsjepalova nå vinner renn i både fristil og klassisk, blir hun tøff å bryne seg på, sier Bente Skari.

Bunadsbelte

Etter å ha vært i Mellom-Europa siden 2. desember kom hun tilbake til Norge i natt. Julegavene er allerede innkjøpt og sjøl ønsker hun seg et bunadsbelte i sølv til jul.

Neste renn blir to sprint-renn i sveitsiske Engelberg 28. og 29. januar. Fram til da skal hun bruke tida til å skaffe seg et skikkelig treningsgrunnlag foran VM.

- Det er jo ikke så mye snø hjemme, så det blir nok en del løpeturer imellom familieselskapene.

10.- 13. januar står Prøve-OL i Salt Lake City for tur. I starten av februar dropper hun to sprint-renn for å prikke inn VM-formen.

<B>I MOTBAKKE:</B> Bente Skari må bli bedre i motbakkene. Det er betryggende at hun føler hun har mer å gå på.