Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bente Skari nesten frisk

Bente Skari (30) har fått skikk på magen. VM-lege Hans Petter Stokke tror VM-dronningen går stafetten i morgen.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Bente Skari er på bedringens vei. Det fikk Dagbladet opplyst seint i går kveld.

- Bente er blitt sprekere. Hun fikk nettopp pannekaker av meg og hun planlegger å gå på ski i morgen, sa VM-lege Hans Petter Stokke til Dagbladet seint i går kveld.

Uten Skari på laget ville Norges gullsjanser på stafetten blitt betraktelig redusert. Men mye tyder på at 30-åringen blir friskmeldt i løpet av dagen.

- Sjansen er god for at Bente starter. Men det er litt usikkert ennå, sier legen.

Deppa Bente

VM-byen er rammet av en epidemi som i løpet av de siste to dagene har rammet Norges to største skistjerner hardt. Thomas Alsgaard ble slått ut først, men kom seg heldigvis etter ett døgn. Han velger uansett å stå over dagens skiathlon.

Bente Skari kjente kvalmen sige på under gårsdagens frokost.

- Jeg har det helt for jævlig, sa hun til pressen på vei ut fra sykehuset.

En time etter at Kristina Smigun hadde gått inn til VM-gull i skiathlon, forlot Skari hotellet sammen med Stokke. På sykehuset ble det tatt blodprøver av henne.

- Kan VM være over nå?

- Det vet jeg ikke.

- Kunne du ha vunnet jaktstarten?

Hun tenker seg om og trekker på smilebåndet:

- Ikke i den formen jeg er i nå.

I løpet av gårsdagen ble det klart at Skari ikke er like hardt rammet av mageviruset som Alsgaard. Mens gullgutten fra tremila ble tappet for krefter på grunn av diaré, slapp den dobbelte gullvinneren Skari unna med lettere feber og kvalme.

Sympati fra Smigun

- Jeg er lei meg for at Bente er blitt syk. Jeg håper at hun er tilbake til neste løp, sier Kristina Smigun til Dagbladet.

Bente Skaris verste konkurrent har unngått sykdom så langt under verdensmesterskapet.

- Jeg er frisk. Men jeg er livredd for å bli syk og er veldig forsiktig både med det jeg gjør og det jeg inntar. Det har vært litt forkjølelse i troppen vår. En smører er syk, sier hun.

Anders Aukland, sølvmedaljevinneren fra tremila, er på bedringens vei etter en halsinfeksjon, mens sprintfavoritt Marit Bjørgen er friskmeldt etter flere dagers sykdom.

Det kan bare være snakk om tid før nok en utøver i den norske troppen blir smittet av det svært smittefarlige VM-viruset.

- Dette er det verste marerittet. Viruset er fryktelig smittsomt og det er umulig å oppdage før det allerede er slått ut, sier den norske VM-legen.

Norsk frykt

Alle de norske løperne er livredde for å bli smittet.

- Det er en litt guffen stemning her nå. Det minner meg om Ramsau-VM i 1999. Da måtte jeg stå over den første distansen på grunn av magesjau, forteller Frode Estil til Dagbladet.

- Det er en tikkende bombe i den norske leiren. To stykker er allerede rammet, og det er en stor fare for at flere kommer til å bli syke. Det eneste vi kan gjøre er å være ekstremt forsiktige og vaske hendene ofte, mener medaljegrossisten Estil.

Namdalingen innrømmer at han av og til kjenner etter om det ulmer i magen.

- Det er viktig å prøve å ikke tenke så altfor mye på det. Jeg har ingen symptomer. Jeg hadde omgangssyke før jul, så jeg får håpe at jeg er blitt immun, sier han.

GÅR? Bente Skari og lege Hans Petter Stokke på vei til sykehuset. - Jeg har det helt for jævlig, sa hun da hun kom ut igjen. Likevel anser Stokke at hun kan bli frisk nok til å gå stafetten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media