Bente Skari syk igjen

Bente Skari stiller ikke på sprinten i dag. Nittedalsjenta har fått tilbakeslag etter sykdommen hun slet med i helgen.

Gullfavoritten har fått så å si hele mesterskapet ødelagt av sykdom. Natt til lørdag ble hun slått ut av mage- og tarminfeksjon. Fire døgn senere sliter hun med en etterreaksjon.

- Bente har følt seg frisk de siste dagene, og hun har forsøkt å normalisere situasjonen med trening og inntak av næring. Natt til onsdag kom en etterreaksjon. Hun er ikke fullt ut restituert, sier den norske troppens lege, John Fjellheim, til NTB. Fjellheim sier til Dagbladet.no at Skari var kvalm i morges, og at det derfor var uaktuelt å gå dagens sprint.

- Vi regner med at den akutte sykdommen hun pådro seg, har svimeslått tarmen. Derfor har ikke situasjonen normalisert seg.

Skari trente hardt i går, og skal ha blitt svært overrasket over kroppens reaksjon på økta. I verste fall går hun glipp av 3-mila på fredag.

- Det er litt for tidlig å si om Bente kan gå 3-mila. Det er avgjørende å e hvordan dagen hennes blir i dag, sier sportssjefen for langrenslaget, Bjørnar Håkensmoen, til Dagbladet.no.

- Det er fortsatt håp, fortsetter han.

Hittil har Skari kun gått åpningsdistansen over 15 kilometer klassisk og 10 kilometer klassisk. Hun vant begge.

- Bente er ikke rehabilitert til å gå VM onsdag, men vi vurderer fortsettelsen fra time til time, sier Fjellheim.

Legen understreker at det ikke er noe nytt virusutslag som har satt Skari ut av onsdagens sprintrenn, der hun igjen var blant de heteste gullfavorittene.

- Hvordan tar Bente dette?

- Dette er selvfølgelig vondt for henne. Det er helt klart bittert å miste distanser du har gullhåp i, sier Håkensmoen til Dagbladet.no.

Da Dagbladet.no møtte landslagslegen på skistadion klokka 14.30 kunne han meddele at Skari skulle rusle en tur på ski i dag også.

- At hun er oppegående er et minstemål om hun skal ha mulighet til å gå tremila på fredag, sier Fjellheim til Dagbladet.no.