UENIG I UTTAK: Den tidligere OL-vinneren og langrennshelten Bente Skari er uenig i uttaket til lagsprinten. Hun mener Marit Bjørgen burde stått over.
Foto: Morten Holm / NTB scanpix
UENIG I UTTAK: Den tidligere OL-vinneren og langrennshelten Bente Skari er uenig i uttaket til lagsprinten. Hun mener Marit Bjørgen burde stått over. Foto: Morten Holm / NTB scanpixVis mer

Bente Skari ville vraket Marit Bjørgen

Men NRK-ekspert forsvarer lagsprint-uttaket.

(Dagbladet): OL-vinner fra sprinten, Maiken Caspersen Falla, er vraket til lagsprinten onsdag. På laget går sølvvinner Ingvild Flugstad Østberg og Marit Bjørgen.

Det mener tidligere langrennsprofil Bente Skari er feil.

- Jeg ville gitt muligheten til de to beste fra sprinten, Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg. De leverte så solid på sprinten der at jeg mener de burde fått en ny mulighet, sier Bente Skari til Romerikes Blad.

- Riktig valg NRK-ekspert Torgeir Bjørn mener derimot landslagssledelsen har tatt ut det beste laget.

VRAKET: Maiken Caspersen Falla vant gull på sprinten, men får ikke gå lagsprinten i OL. Foto: Tormod Brenna / DAGBLADET.
VRAKET: Maiken Caspersen Falla vant gull på sprinten, men får ikke gå lagsprinten i OL. Foto: Tormod Brenna / DAGBLADET. Vis mer

- Det er tre sterke kort. Det er ingen tvil om at Maiken er i kalasform, men sett under ett gjennom sesongen har Ingvild (Flugstad Østberg) vært mer stabil og Marit (Bjørgen) har enorm mesterskapserfaring, sier Torgeir Bjørn til Dagbladet.

- Jeg reagerer ikke på uttaket. Jeg skjønner at det har vært en vanskelig vurdering, men synes landslagsledelsen har tatt ut to gode løpere, sier Bjørn.

Vil ha Falla Sprinten i forrige uke ble gått i skøyting, mens lagsprinten går i klassisk stil. Skari mener ikke det er god nok grunn til å vrake OL-vinneren.

- At sprintstafetten går i klassisk bør heller ikke telle mot Maiken, snarere tvert imot. Så bare for å understreke. Jeg mener Maiken burde fått sjansen, sier Skari til lokalavisa.

FORSVARER UTTAKET: NRKs kommentatorer Torgeir Bjørn forstår uttaket til landslaget på lagsprinten.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
FORSVARER UTTAKET: NRKs kommentatorer Torgeir Bjørn forstår uttaket til landslaget på lagsprinten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

Bjørn sier følgende:

- Både Ingvild og Marit har vist styrke i både klassisk og fristil denne sesongen. De har levert stabile resultater og stayer-egenskaper til å lykkes, sier NRK-eksperten.

Ifølge landslagsledelsen var Falla skuffet etter uttaket.

- Hun tok det sånn noenlunde OK. Hun var selvsagt skuffet, men har nok vært forberedt på at dette kunne komme, sier sprinttrener Roar Hjelmeset til Dagbladet.

Bente Skari har ikke besvart Dagbladets henvendelser.