Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Bente sliter, sier treneren

HAKUBA (Dagbladet): Suksess-trener Dag Kaas fra 80-tallet frykter motbakkene blir for tøffe for Bente Martinsen under søndagens 15 kilometer. - Bente er ikke ferdig utviklet teknisk, sier han. Men Kaas tipper likevel at både Bente og Marit Mikkelsplass blir med i gullkampen i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er ei løype som krever perfekt teknikk, sier Kaas, som er i Hakuba som hjelpetrener for langrennsjentene. Men om Bente Martinsen mestrer løypene, tror og håper Kaas hun kan gå helt til topps.

- Både Bente og Marit Mikkelsplass kan vinne, sier han.

Dag Kaas kom inn som «halv-offisiell» ekstratrener i sommer, og samarbeider med Bergan om noen av jentene på damelandslaget _ spesielt Bente og Trude Dybendahl-Hartz har han fulgt tett.

Forhåndstips

Her er hans vurdering av dem, dagen før 15-kilometeren drar i gang langrenns-OL.

Bente Martinsen:

- Bente sliter nok fortsatt litt med å akklimatisere seg. Men slik jeg ser det er det mer enn tid nok for henne til å komme i storslag til løpet. Hun er en vinnerkandidat, men det er også ting som taler imot.

- Hva da?

- Hun er ikke ferdig utviklet teknisk. Og dette er ei løype som krever perfekt teknikk.

Trude Dybendahl-Hartz:

Hun har trøblet litt. Men treninga de siste ukene har det vært skikkelig klasse over. Jeg ser på henne som en stor outsider.

- Hva har hun trøblet med?

- Trude har hatt en tendens til å være litt for lur. Jeg tror hun er over det stadiet nå.

Marit Mikkelsplass og Anita Moen-Guidon:

Kaas jobber ikke spesielt med noen av dem, men sier likevel:

- I alle fall Marit har vist at hun kan gå virkelig bra i klassisk. Og denne løypa med alle de lange, harde motbakkene skulle passe henne veldig bra.

Så kan vi jo se hva jentene sier om egne orventninger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!