Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bente vil hjelpe

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Suverene Bente Skari vant åpningsrennet, og var uten konkurranse hjemme i Norge. Nå undrer Bente seg over at de bak henne aldri spør henne om råd. Men de andre jentene foretrekker heller å gå sine egne veier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med et løp hun sjøl beskriver som middels, knuste Skari veteranen Anita Moen med nesten 30 sekunder. Talentfulle Vibeke Skofterud var eneste lille lyspunkt med sin tredjeplass, 42,7 sekunder bak. Bente er glad for å være best, men deler gjerne av sin visdom for å heve de andre på landslaget. Merkelig nok har det vært laber interesse for det.

- Jeg må si jeg har vært overrasket over at folk ikke har spurt meg mer om råd, sier Bente til Dagbladet.

- Dilta etter

Bente har fulgt samme opplegg som resten av landslaget i hele år. Vibeke Skofterud føler at hun lærer av å trene sammen med Bente, men nekter å tro på at hun kan bli like god bare ved å kopiere det Bente gjør.

- Tidligere var det nok mange som bare dilta etter Bente, men det er ikke rett vei å gå for meg. Det er ikke sikkert at det som var med på å gjøre Bente god for fem- seks år siden, er bra nok til å bli best i dag, sier Skofterud til Dagbladet.

Ungjenta har hatt markant framgang fra i fjor, og er den som landslagssjef Svein Tore Samdal har størst tro på at kan fylle litt av tomrommet bak Bente i årene som kommer. Samdal synes ikke det er noe poeng å la resten av laget kjøre blåkopi av Bentes opplegg.

- Alle løperne er forskjellige. Og derfor har vi i år kjørt et opplegg der det er rom for individuelle løsninger, sier Samdal.

De tre mødrene i laget, Anita Moen, Hilde G. Pedersen, og Elin Nilsen kjører et eget opplegg med få samlingsdøgn og mye hjemme alene-trening. Men på grunn av stor aldersspredning i laget, er det store forskjeller i antallet treningstimer mellom de yngste, og Bente Skari som trener mest av alle.

ALENE PÅ TOPP: Bente Skari stjeler all oppmerksomhet på kvinnesiden i norsk langrenn. Resultattavla bak taler for seg. Landslagskollega og "klassiskekspert" Marit Roaldseth tapte nesten to minutter til Skari på ti kilometer. Likevel er det ingen som spør Bente om gode råd.Foto: Aleksander Nordahl
ALENE PÅ TOPP: Bente Skari stjeler all oppmerksomhet på kvinnesiden i norsk langrenn. Resultattavla bak taler for seg. Landslagskollega og "klassiskekspert" Marit Roaldseth tapte nesten to minutter til Skari på ti kilometer. Likevel er det ingen som spør Bente om gode råd.Foto: Aleksander Nordahl Vis mer

- Frykter intriger

Bente Skari skryter likevel av jobben Samdal har gjort med å forene de ulike behovene og kreftene i laget.

- Svein Tore har vært utrolig flink til å samle laget når vi er sammen. Det er en god stund siden det var så bra struktur som det er nå, sier Bente.

Men den store spredningen i typer, og alder på laget, kan også være en kime til konflikter på sikt. Særlig når det spisser seg mot OL-uttak.

- Jeg frykter intriger i laget, sier Samdal.

- Jenter er mer ærlige av natur, og svært opptatt av rettferdighet. Derfor har vi vært nødt til å lage veldig klare regler og rutiner for hvordan man skal ta opp ting internt i troppen. Man skal si hva man mener om hverandre internt, før man blant annet løper til pressen, smiler han.

ALENE PÅ TOPP: Bente Skari stjeler all oppmerksomhet på kvinnesiden i norsk langrenn. Resultattavla bak taler for seg. Landslagskollega og "klassiskekspert" Marit Roaldseth tapte nesten to minutter til Skari på ti kilometer. Likevel er det ingen som spør Bente om gode råd.Foto: Aleksander Nordahl
Hele Norges coronakart