Bente vil trene med Julija

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Bente Skari (28) kunne godt tenke seg å trene skøyting sammen med Julija Tsjepalova (25) og de andre russiske jentene. - Det ville være interessant å se hvordan de trener. De er jo så mange som er gode i fri teknikk, sier hun.

For Gull-Bente er på utkikk etter metoder som kan bringe henne helt til topps også i skøyterenn.

- Men det spørs om det lar seg gjennomføre i praksis å få trent med de beste utenlandske skøyterne, sier Bente.

Sponsorservice positive

Da Dagbladet ringte konsernsjef Terje Bogen i Sponsorservice i går, hadde han akkurat hatt besøk av den russiske skiledelsen i firmalokalene.

- Man skal ikke se bort fra at et samarbeid med russerne kan la seg gjøre. Hvis Bente Skari eller Skiforbundet ytrer ønske om det, vil vi være behjelpelige med å formidle ønsket videre. Men det er heller ikke noe i veien for at Skiforbundet selv kan rette forespørselen til det russiske laget, sier Terje Bogen.

Men Bogen tror ikke det er nødvendig å krysse landets grenser for å finne nøkkelen til skøytesuksess.

- Både blant langrennsgutta og ikke minst blant skiskytterne våre er det skøyteeksperter som langrennsjentene kunne dra bedre nytte av, sier Bogen til Dagbladet.

Psykisk faktor

Kvinnetrener Svein Tore Samdal tror derimot mer på å søke skøytehjelp hos finnene.

- Ved månedsskiftet mars/april drar Olympiatoppen og jeg til Finland for å finne ut hvordan de er blitt så gode i skøyting på så kort tid, sier Samdal til Dagbladet.

Julija Tsjepalova er et hode lavere enn Bente Skari og minst 10 kilo lettere. Men Bente tror ikke skøyteferdigheter er et spørsmål om vekt eller kroppsbygning.

- Langrenn er vel en av veldig få idretter der høyde og vekt ikke spiller noen rolle, mener Bente.

Hun viser til tsjekkiske Neumanova og italienske Belmondo som kroppslige ytterpunkter i verdenseliten i skøyting.

Bente er derimot ikke fremmed for tanken om at det kan være en psykisk faktor som reduserer toleransegrensen hennes i skøytesporet.

- Jeg håper ikke det er sånn, men utelukker det ikke. Jeg er nok flinkere til å ta ut maksimalt med krefter i klassisk, sier hun.

Tsjepalova vinner

Bente tipper at Julija Tsjepalova vinner verdenscupen sammenlagt. Fordi det gjenstår flere skøyterenn (tre) enn klassiske (to) distanser - og fordi det kanskje er mest rettferdig. Bente vant tross alt VM-gull på sine to favorittdistanser i Lahti. Tsjepalovas største gullsjanse, 30 kilometer fri teknikk, ble avlyst på grunn av kulda.

- De to siste åra har det vært veldig tett om sammenlagtseieren, men det har tippet i min favør begge ganger. Hvis resten av sesongen blir slik den har vært hittil, så taper jeg denne gangen, sier Bente.

<B>GULLDUO:</B> Bente Skari skryter av Julija Tsjepalova fordi hun er mer åpen og omgjengelig enn det russiske langrennsjenter tradisjonelt har vært. Nå kunne hun tenke seg å dra nytte av konkurrentens skøyteferdiheter.