ENKELT:  Christian Benteke gjorde ingen feil på åpent mål og stanget inn Villa opp i 3-1. FOTO: REUTERS/Darren Staples
ENKELT: Christian Benteke gjorde ingen feil på åpent mål og stanget inn Villa opp i 3-1. FOTO: REUTERS/Darren StaplesVis mer

Benteke banket Villa opp fra nedrykkssumpa

Aston Villa knuste Sunderland.

Aston Villa - Sunderland 6-1 (2-1)
(Dagbladet): Aston Villa hadde kniven på strupen før mandagens bunnoppgjør. Tre poeng var livsviktig for å overleve i Premier League.

Da er det godt å ha storscoreren Christian Benteke på topp.

Det hadde vært overraskende stille fra Villas toppscorer. Villa scoret to mål før pause uten at Benteke var involvert. Men i den andre omgangen viste spissen hvorfor storklubbene i Premier League jakter signaturen hans.

Først lurte han seg inn bak forsvaret da Mignolet måtte gi en retur på et skudd fra Agbonlahor. Belgieren fikk en enkel jobb på åpent mål, og førte Villa opp i en 3-1 ledelse.

Så viste han rå kraft og spenst da han knuste Sunderland-forsvaret på en corner. Som en illsint okse stormet han mot ballen og stanget den knallhardt inn bak Mignolet. Paulo Di Canio kunne bare riste på hodet på sidelinjen der han så Benteke fikk gå opp helt upresset.

Og Benteke stoppet ikke der. Etter 72 minutter snappet Agbonlahor opp ballen. Han slo gjennom Benteke, som var iskald alene med Mignoletog lurte ballen mellom keeperen og stanga. Hat-tricken var komplett.

Benteke ble byttet ut etter 79 minutter. Hele Villa Park reiste seg og trampeklappet sin kjæledegge av banen. Paul Lambert kastet seg rundt halsen til belgieren og ga han en real bamseklem.

Så viktig var målene.

Knokkelkamp Med seieren tok Aston Villa en livsviktig seier i bunnstiden i Premier League. Laget ligger nå fem poeng foran Wigan med en kamp mer spilt. Både Sunderland, Aston Villa og Newcastle har 37 poeng.

Det var en frisk start på oppgjøret på Villa Park. Hjemmelaget gikk ut i hundre, og satte Sunderland under et skikkelig press.Det var ikke flust med store sjanser i en knokkelkamp på Villa Park.

 FRUSTERT:  Paolo Di Canio skulle nok helst ha tatt på seg fotballskoene og bidratt på banen.FOTO: AFP / ANDREW YATES
FRUSTERT: Paolo Di Canio skulle nok helst ha tatt på seg fotballskoene og bidratt på banen.FOTO: AFP / ANDREW YATES Vis mer

Så eksploderte det på Villa Park. På syv minutter kom det tre mål.

Villa tok ledelsen da kaptein Vlaar banket inn ballen fra tretti meter. Kapteinen fanget opp en klarering, dempet ballen og fyrte iveien et mark-skudd som suste forbi Mignolet.

Sunderland svarte med en gang. Danny Rose bøy opp på dans, og spilte vegg med Gardner og Graham gjennom Villa-forsvaret. Rose var iskald da han fikk sjansen i boksen, og sendte skuddet bak Guzan.

Tre poeng var viktig for Aston Villa. Det visste høyreback Lowton, og etter 38 minutter sto han for en kjempeprestasjon. Han snappet opp en dårlig tvers-over fra Sunderland og stormet i angrep. Der så han at Weimann var på løp, og sendte han elegant gjennom. Weimann lurte ballen forbi Sunderland-keeperen.

Så startet Benteke showet som sikret Villa den livsviktige seieren.

Salt i såret Agbonlahor fikk æren av gjøre ydmykelsen komplett da han utnyttet en feil i  Sunderland-forsvaret og kom alene med Mignolet. En frekk finte senere trillet han ballen inn i det åpne målet. Med det ble Agbonlahor toppscorer gjennom tidene for Villa i PL med 61 mål.

Kvelden ble ikke bedre for Sunderland og Paulo Di Canio da Sessegnon ble utvist midtveis i den andre omgangen. Sessegnon mister resten av sesongen etter han kom sent inn i en takling og viste knotter. Et strengt rødt kort, for Sessegnon gikk ikke hardt til i duellen.