Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Benteke føler seg oversett av Klopp

Forstår ikke Liverpool-sjefen.

BEN(K)TEKE: Christian Benteke skjønner ikke hvorfor han ikke får flere sjanser under Jürgen Klopp. Foto:
Reuters / Andrew Yates

EDITORIAL USE ONLY.
BEN(K)TEKE: Christian Benteke skjønner ikke hvorfor han ikke får flere sjanser under Jürgen Klopp. Foto: Reuters / Andrew Yates EDITORIAL USE ONLY. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christian Benteke skjønner ikke hvorfor han ikke får flere sjanser under Jürgen Klopp.

Den belgiske 25-åringen ble hentet til Liverpool av Brendan Rodgers for snaut 390 millioner kroner (32,5 millioner pund) i sommer etter flere gode sesonger i Aston Villa.

Den store suksessen har imidlertid latt vente på seg. Åtte mål har det blitt på 35 kamper i Liverpool. Siden Jürgen Klopp tok over for Rodgers i oktober har sjansene blitt færre, og i søndagens nederlag mot Southampton ble de to observert i heftig diskusjon på St. Mary's.

I et intervju med belgiske Sport/Voetbalmagazine, oversatt av blant andre Guardian, snakker Benteke om problemene.

- Noen lagkamerater sa at jeg var heldig da Klopp kom fordi jeg var garantert å få spille. Når treneren din sier at han ønsket å hente deg til Dortmund og litt senere ignorerer deg når dere er i samme klubb, det er vanskelig å forstå.

- Jeg var verdt alle de pengene Siden slutten av desember har Benteke startet fem av 16 kamper. I samme tidsrom har det blitt to scoringer, én av dem på straffe.

- Jeg er den første til å si at jeg ikke har vist meg god nok for en klubb som Liverpool, men da jeg kom til klubben under Brendan Rodgers visste jeg at jeg ville få muligheten til å vise kvalitetene mine. Jeg var verdt alle de pengene, og fortjente å bære Liverpool-drakten.

- Men nå... Jeg visste at den nye treneren kanskje hadde en annen mening om meg. Og det er det som har skjedd.

Noen mener årsaken til manglende tillit kan henge sammen med Klopps energiske spillestil. Akkurat det skjønner Benteke lite av.

- Det virker rart for meg. Jeg skjønner ikke hvorfor folk kan si det. Jeg kan presse og bevege meg mye. Vi spiller ikke akkurat Barcelona-fotball.

Ville ikke gå i januar Klopp har tidligere uttalt at Benteke er en del av hans langtidsplaner. Selv sier belgieren, som har kontrakt til 2020, at det var uaktuelt å forlate Liverpool allerede i januarvinduet. Hva som skjer til sommeren er derimot usikkert.

- Jeg har spilt to fulle kamper siden Klopp kom. Jeg spilte mot Leicester og scoret, og jeg fulgte opp med å starte og score mot Sunderland. Deretter tapte vi for West Ham, og siden har jeg blitt ignorert.

- Til tross for situasjonen jeg befinner meg i, har jeg scoret nest flest mål bak Roberto Firmino med åtte mål. Det er ikke så dårlig.

- Vi får se hva som skjer når sesongen er ferdig.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart