Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Benteke helt for andre kamp på rad etter rekordrask scoring

Årets raskeste Premier League-scoring i en 2. omgang holdt til tre poeng for Liverpool over Sunderland.

HELT: 
Christian Benteke ble matchvinner for andre kamp på rad. Foto: 
Reuters / Andrew Yates
HELT: Christian Benteke ble matchvinner for andre kamp på rad. Foto: Reuters / Andrew Yates Vis mer

• Sunderland - Liverpool 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Christian Benteke kom inn fra benken og senket Leicester for fire dager siden. I dag brukte han bare 22 sekunder av 2. omgang til å score Premier Leagues raskeste scoring etter sidebytte denne sesongen.

Den strålende åpningen på 2. omgangen ga den ene scoringen som Liverpool trengte for å ta sin andre strake 1-0-seier. Dermed klatret Jürgen Klopps menn opp på 7. plass med like mange poeng som erkerivalen Manchester United på plassen foran.

- Jeg kom til Liverpool for å score mål og er i god form. Nå håper jeg å fortsette i dette sporet. Som spiss vil du alltid starte kamper og score mål. Det er det jeg prøver på og i dag holdt det til seier, sier matchvinner Benteke i et intervju vist på TV 2.

Dumpekandidat Sunderland gikk på sin side på sitt 13. serietap denne sesongen og har hele sju poeng opp til sikker plass. Nå ser det bekmørkt ut på Stadium of Light.

- Vi var det beste laget og fikk det vi ville ha. Nå kan vi dra hjem, feire nyttårsaften og forberede oss til neste kamp, sier Klopp.

Innholdsrik, men målløs 1. omgang Liverpool åpnet best på fremmed gress, men det var Sunderland som stod for kampens første store sjanse etter en fartsfull åpning på kampen.

Jermain Defoe, som elsker å spille mot Liverpool, dro seg fri og banket til, men Simon Mignolet fikk så vidt slått ballen over.

Liverpool var farligst når de fikk kontre med sine hurtige spillere med Philippe Coutinho som den store katalysatoren. Etter 17 minutter holdt brasilianeren på å banke ballen i mål, men skuddet gikk like utenfor.

Dernest holdt landsmannen Roberto Firminho på å trylle inn 1-0, men skuddet suste i stolpen og ut. Etter en drøy halvtime holdt tidligere Liverpool-spiller Fabio Borini på å score mot gamle lagamerater, men italienerens skudd var akkurat ikke godt nok.

Jordan Henderson fikk omgangens siste mulighet etter en Coutinho-corner, men Sunderland slapp med skrekken.

Årets raskeste Bare 22 sekunder ut i 2. omgang lå ballen i nota. Nathaniel Clynes pasning ble flikket videre av Adam Lallana, slik at Christian Benteke havnet alene med keeper Vito Mannone.

Benteke gjorde som mot Leicester for fire dager siden og plasserte ballen i mål. Det var Premier Leagues raskeste 2. omgangsscoring denne sesongen.

Selv om det var Sunderland som trengte scoring, var det Liverpool som dominerte også etter Bentekes nettkjenning. De store målsjansene var det likevel ikke mange av.

Vertene klarte aldri å overliste Mignolet. Dermed holdt Bentekes scoring til tre viktige Liverpool-poeng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media