SCORET I DEBUTEN: Anthony Martial. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix
SCORET I DEBUTEN: Anthony Martial. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB ScanpixVis mer

Benteke scoret et ellevilt brassespark, men det ble overskygget da Martial presenterte seg

Manchester United slo erkerival Liverpool 3-1.

• Manchester United - Liverpool 3-1 (0-0)

(Dagbladet): Anthony Martial har et meget stort press på seg etter den gigantiske overgangssummen United betalte for talentet, men allerede nå ser det ut til at United-fansen kan vente seg store ting fra 19-åringen.

Innbytteren kom innpå og serverte en drømmescoring på Old Trafford i kveld da han fintet ut to-tre Liverpool-spillere og la ballen vakkert ned i hjørnet. Like før hadde Benteke scoret på et ellevilt brassespark, men det er nok Martial som stjeler overskriftene i engelske aviser i morgen.

Det var to hardt pressede managere som ledet de to store rivalene i kveld. Etter kampen blir det nok et etterlengtet pusterom for Louis van Gaal som tok med seg alle tre poengene.

1-0: Daley Blind hamrer inn Uniteds første scoring for kvelden.
Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix
1-0: Daley Blind hamrer inn Uniteds første scoring for kvelden. Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix Vis mer

Kritikken mot Brendan Rodgers vil nok øke etter tapet, for bortelaget sleit lenge med å skape noe som helst.

De Gea tilbake David de Gea var tilbake mellom stengene etter overgangsfadesen i sommer. Han skrev som kjent ny kontrakt tidligere denne uka, og fikk tillit direkte. Det satte hjemmfansen pris på, og det var spanjolen som fikk høyest jubel da speakeren leste opp spillernes navn før kampstart.

Og sisteskansen fikk knapt noe å gjøre før hvilen. Bortelaget skapte null og niks, og hjemmelaget var ikke stort bedre. Manchester United var gode det første kvarteret, men da dommeren blåste i fløyta og signaliserte pause, var det antydninger til pipekonsert på Old Trafford.

Rivaloppgjøret manglet for første gang siden 1992 minimum én spiller fra Manchester eller Liverpool, og det var nærmest tydelig når du så intensiteten og råskapen i den første omgangen.

- Liverpool og United er to stolte fotballklubber. De kan ikke være bekjent av det vi har sett, uttalte tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt til TV 2.

Skapte lite Liverpool sleit med å skape noe som helst offensivt, og savnet av utestengte Philippe Coutinho var stort.

2-0: Herrera er sikker på straffesparket. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF / NTB Scanpix
2-0: Herrera er sikker på straffesparket. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF / NTB Scanpix Vis mer

- Vi har fått et bilde den første halvtimen på betydningen av Coutinhos offensive spill. Det virker relativt planløst og tilfeldig det som skjer, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker om Liverpool.

Manchester United manglet Wayne Rooney som sliter med en hamstring-skade. Manager Louis van Gaal valgte derfor å spille med Marouane Fellaini på topp fra start. Det fungerte ikke før hvilen.

Et innøvd frispark-trekk fra hjemmelaget sørget for hull på byllen. Juan Mata slo et frispark fra kanten av 16-meteren inn til Daley Blind som ventet i returrommet. Sistnevnte banket til på første touch, og ballen seilte opp i hjørnet bak en sjanseløs Mignolet.

Doblet ledelsen Det tok nesten en time før Liverpool testet David de Gea, men da ble han til gjengjeld virkelig testet. Danny Ings avsluttet fra sju meter via bakken, og keeperen måtte ut i full strekk for å hindre scoring.

Det var starten på noen gode Liverpool-sjanser. Danny Ings fikk hodet på en corner etter at Skrtel først vant duellen. Spissen headet mot mål der målscorer Blind sto på rett plass og stanget unna.

SCORET: Ander Herrera jubler over scoringen. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix
SCORET: Ander Herrera jubler over scoringen. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix Vis mer

I stedet var det United som nærmest punkterte kampen kvarteret før slutt. Joe Gomez var klønete som felte Ander Herrera i boksen.

Med Rooney ute gikk Herrera selv fram og la ballen på krittmerket. Spanjolen var sikkerheten selv, og hamret ballen høyt i mål. Old Trafford var i ekstase.

«Sacked in the morning» startet United-fansen å synge mot Brendan Rodgers etter scoringen. Men Liverpool hadde noe på lager.

Brassescoring Christian Benteke vartet opp med et nydelig brassespark fra rundt ti meter fem minutter før slutt. David de Gea var nærmest sjanseløs på avslutningen, og plutselig var det håp for bortelaget.

Det varte ikke lenge.

BRASSESCORING: Christian Benteke. Foto:  Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix
BRASSESCORING: Christian Benteke. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix Vis mer

Anthony Martial har litt av et press på seg etter den store overgangssummen som ble gitt for ham på overgangsvinduets siste dag. Og da må det være deilig å levere slik han gjorde i kveld.

Klokka hadde rundet 85 minutter da Martial fikk ballen på høyresiden. 19-åringen snurret rundt med to-tre Liverpool-spillere før han elegant la ballen ned i hjørnet. En nydelig scoring av franskmannen.

En scoring for historiebøkene.