Benteke trakk tilbake transferønsket og signerte ny Villa-kontrakt

22-åringen med helomvending.

 BLIR:  Mange Villa-fans er nok lykkelige for at Christian Benteke har bestemt seg for å bli i Aston Villa. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB Scanpix
BLIR: Mange Villa-fans er nok lykkelige for at Christian Benteke har bestemt seg for å bli i Aston Villa. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Belgiske Christian Benteke var en av de store gjennombruddene i fjorårets Premier League. Villa-spissen bøttet inn mål for klubben. Spissen stoppet på 19 mål på 32 seriekamper.

Det førte til at den belgiske spissen kom i søkelyset til en rekke storklubben. Arsenal, Tottenham og Chelsea skal alle ha ligget langflate etter signaturen.

Mange var helt sikre på at Benteke kom til å forlate klubben. 7.juli  leverte han inn en overgangssøknad:

«Vi har mottatt en overgangsforespørsel fra Benteke. Vi har informert ham om at vi bør få et tilbud innen rimelig tid før sesongen starter, som oppfyller vårt prisnivå, om vi ønsker å selge, skrev den tradisjonsrike birminghamklubben på sine hjemmesider.

Hva som har skjedd med Villa og Benteke den siste uka er vanskelig å si. Men  en ting er sikkert.

Benteke har tatt en skikkelig kuvending.

 I dag signerte 22-åringen, som kun kostet drøye 60 millioner kroner for midlandsklubben, en ny 4-årskontrakt.

- Jeg hadde en prat med manageren da jeg kom tilbake på trening. Det var en fin prat. Jeg er veldig glad for å være tilbake i Birmingham og Aston Villa, og for å signere en ny kontrakt. sier Benteke til Villas offisielle hjemmeside.

Det er manager Paul Lampard svært lykkelig for:

- Jeg mener at det beste for Christian er å bli værende her. Han hadde en fantastisk sesong i fjor og kan bygge videre på det kommende sesong, sier han til Villas hjemmeside.