Benteke viste muskler da Mignolet klønet det til

Liverpool videre i Europa League.

 AVGJORDE:  Christian Benteke skaffet Liverpool et straffespark og scoret selv det avgjørende målet mot Bordeaux. Foto: NTB Scanpix.
AVGJORDE: Christian Benteke skaffet Liverpool et straffespark og scoret selv det avgjørende målet mot Bordeaux. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Liverpool - Bordeaux 2-1 (2-1)

(Dagbladet): Liverpool er klare for utslagsrundene i Europa League etter hjemmeseieren mot Bordeaux. Lørdag ble Manchester City slått på bortebane. Torsdag fulgte de opp med sin andre strake trepoenger etter landslagspausen.

Det åpnet ikke like bra som det endte for Liverpool. Mange Liverpool-fans hadde gledet seg til å se Daniel Sturridge igjen, men en spissen var ikke engang oppført i spillertroppen. Flere britiske medier melder at han har pådratt seg en ny skade på trening.

Sløv Mignolet Liverpool-fansen jublet for en scoring etter en halvtime, men Christian Bentekes scoring ble helt korrekt vinket av for offside.

Minutter senere, skjedde noe vi sjeldent ser på en fotballbane.

Liverpool-keeper Simon Mignolet plukket opp ballen med hendene. Sisteskansen brukte lang tid på å sette i gang spillet. Så lang tid at dommeren valgte å gi gjestene et indirekte frispark.

Henri Saivet takket for muligheten og banket ballen opp i krysset fra 14 meter.

Benteke-mål Liverpool svarte kjapt. Christian Benteke gikk ned i straffefeltet og dommer Alon Yefet pekte på straffemerket. Kaptein James Milner sendte keeperen feil og scoret sikkert for hjemmelaget.

Minuttet før hvilen hadde Liverpool snudd kampen. Vertene bygde opp et flott angrep på høyresiden. Nathaniel Clynes innlegg fant Christian Benteke på 16 meters hold. 24-åringen la ballen til rette før han dunket den inn i nettmaskene.

Det var Bentekes femte scoring for Liverpool siden overgangen fra Aston Villa i sommer.

Belgieren som kom inn som reserve mot City lørdag satte sin tredje ball i mål tidlig i 2. omgang. Men for andre gang ble den annullert. Denne gangen for en dytt i forkant av scoring.

Flere mål ble det ikke til noen av lagene. Bordeaux var nære ved frispark på overtid. Dermed har det franske laget ingen mulighet til å gå videre. Sion er i førersetet om den andre plassen som gir avansement i gruppe B, men Rubin Kazans håp er ikke helt ute.