Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bentley fikk Drillo til å bryte prinsipp: - Jeg liker ikke å si det

Nigerianeren ble den store helten da Odd forverret Stabæk-krisa og klatret opp i ryggen til Rosenborg.

PERLESCORING: Bentleys 2-1-scoring var utsøkt og matchavgjørende da Odd slo Stabæk på Nadderud.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
PERLESCORING: Bentleys 2-1-scoring var utsøkt og matchavgjørende da Odd slo Stabæk på Nadderud. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Stabæk - Odd 1-2 (1-2)

(Dagbladet): Chukwuma Akabueze, populært kalt Bentley, tryllet tre poeng til Odd med en scoring som tilhører det ypperste av det ypperste.

Etter en uvanlig fartsfylt innledning på kampen med to mål i løpet av de første fire minuttene, avgjorde nigerianeren kampen med en utsøkt frisparkperle i krysset.

Kampuret viste 41 minutter, men Det var som om tiden sto stille. Det var et øyeblikks magi.

Det var presisjon og kraftig i en herlig symbiotisk kombinasjon, som ble matchavgjørende og fikk Egil «Drillo» Olsen til å konkludere med noe som ikke er helt i pakt med trenerlegendens prinsipper.

For i utgangspunktet skal ikke slike frispark være utakbare i Drillos øyne. Denne gang var det imidlertid det.

- Jeg liker ikke å si at keeperen er sjanseløs, men det skuddet der er vanskelig å ta, sa TV 2s fotballekspert da Bentley banket inn 2-1 til Odd.

- Nærmere krysset kommer du ikke. Det er praktfullt utført, konkluderte Drillo.

Det var også nok til å sikre tre nye poeng til Odd. Dag-Eilev Fagermos menn klatret dermed opp på 2. plass i Tippeligaen, bare to poeng bak Rosenborg, som overraskende nok ga bort to poeng i Sogndal.

Stabæk-krisa fortsetter. Fjorårets bronselag står med fire poeng på åtte kamper og er likt med tabelljumbo Start.

Pangstart Etter bare 65 sekunder lå ballen i mål. Fredrik Semb Berge skulle skjerme ballen til keeper Sondre Rossbach. Stabæks Moussa Njie lurte seg imellom Odd-duoen og snappet opp pallen.

Nije var iskald og uselvisk da han spilte ballen videre til Agon Mehmeti, som satte inn 1-0 i det åpne målet.

- Hva skjedde her, Drillo? spurte TV 2-kommentator Jørgen Klem.

- Keeper er ute og svømmer. Det er nok kommunikasjonsproblemer. En merkelig scoring. De kløner det til, konkluderte den tidligere norske landslagssjefen.

Rett etterpå headet Olivier Occéan ballen i stolpen, men gjestene trengte ikke å vente lenge før utlikningen var et faktum.

Bentleys drømmemål Etter fire minutter var lagene like langt. Occean la ballen perfekt ned til Fredrik Nordkvelle, som tok ut det rommet han trengte og banket ballen kontant i motsatt hjørne.

IMPONERT: Egil "Drillo" Olsen ble svært imponert over Bentleys frisparkmål.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
IMPONERT: Egil "Drillo" Olsen ble svært imponert over Bentleys frisparkmål. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Occean hadde en ny stor sjanse etter 27 minutter, men i stedet viste lagkompisen Bentley hvordan det skal gjøres.

Fra 20 meter plasserte nigerianeren et frispark helt opp i krysset på utsøkt vis. Scoringen var særdeles vakker og av svært høy klasse.

- Jeg liker ikke å si at keeperen er sjanseløs, men denne var det ikke lett å gjøre noe med. Nærmere krysset kommer du ikke. Det er praktfullt utført, kommenterte Drillo.

Stabæks megasjanser Etter hvilen roet kampen seg ned, men noen sjanser ble det likevel til begge lag. Etter 58 minutter reddet Cole Grossman gjestenes forsøk på streken.

Så begynte Stabæk å vise seg gradvis mer fram. Først ropte hjemmefansen på straffe etter at ballen gikk i Steffen Hagens hånd.

Dernest fikk hurtigtoget Ernest Asante en meget stor sjanse, men skuddet gikk over. Og i det 75. minutt trodde hjemmefansen at ballen lå i mål, men Mehmeti skjøt like utenfor fra fem meter.

Birger Meling var nær utlikning på overtid, men Odd slapp med skrekken og kan juble for tre nye poeng. På Nadderud er situasjonen langt mørkere. Fire poeng på åtte poeng er svært skuffende for fjorårets bronsevinner.

I Skien er stemningen et helt annet lag. Odd er bare to poeng bak serieleder Rosenborg.

- En fantastisk seier. Det betyr mye å vinne sånne kamper når vi skal telle opp til høsten. Vi gjorde akkurat nok til å vinne, sa Fagermo til TV 2.

FRISPARKPERLE: Her skrur Bentley inn frisparket som senket Stabæk på Nadderud.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FRISPARKPERLE: Her skrur Bentley inn frisparket som senket Stabæk på Nadderud. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!