SINT: Odd-spiller Bentley hevder klubben lyver, og ønsker ikke å spille for de hvitkledde lenger. Her i Europa League-kvalikkamp i juli mot PAS GIannina. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix
SINT: Odd-spiller Bentley hevder klubben lyver, og ønsker ikke å spille for de hvitkledde lenger. Her i Europa League-kvalikkamp i juli mot PAS GIannina. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpixVis mer

Bentley hevder Odd lyver, og nekter å spille for klubben: - Nå er jeg sint

Klubben ønsker trolig ikke å selge for mindre enn fire millioner kroner, men Bentley vil bort.

(Dagbladet): Bentley (27) har vært en svært viktig brikke i Odd i flere kamper og sesonger, blant annet da han sikret uavgjort og Europa League-avansement for laget i begynnelsen av juni.

Søndag nektet han ifølge Telemarksavisa å spille mot Viking, men kom på banen i andreomgangen. Nå har nigerianeren fått nok.

- Jeg ville ikke spille mot Viking, og jeg kan ikke spille mer for Odd. Det er ikke mulig, og jeg står for mitt ord. Jeg har ingen motivasjon. Etter alt jeg har gjort for klubben, så lyver de til meg og de bryter avtaler. De forstår min familiesituasjon og at jeg må tjene mer penger nå som jeg er fotballspiller. De skylder meg en unnskyldning, sier Bentley til Telemarksavisa.

27-åringen skal være ønsket av FC Sheriff Tiraspol, men budet skal ifølge avisa ikke være i nærheten av det Odd krever for nigerianeren.

- Nå er jeg sint

Odd ønsker trolig ikke å selge en av sine viktigste spillere når det skal jaktes medaljer i høst, og Telemarksavisa mener Odd ikke kommer til å ville selge spillere for mindre enn fire millioner kroner. Avisa skriver videre at FC Sheriff Tirapols første bud skal ha vært på rundt én millon, altså et godt stykke fra det Odd antakelig ønsker.

Ifølge Bentley skal Odd ha mottatt et tilbud på ham fra Russland i april, og dette skulle gå gjennom når overgangsvinduet åpnet. Den avtalen ble avsluttet, men for en drøy måned siden kom tilbudet fra FC Sheriff Tiraspol. Odd skal da ha sagt til Bentley at de kunne selge ham, bare de fikk inn en ny ving først.

- Så kommer 23. juli, og Odd sier likevel nei - selv om de har hentet inn to nye spillere (Riski og Mladenovic). Odd lyver til meg, og de prøver å få meg til å se dum ut og de vil gi meg et dårlig rykte og se ut som en dårlig person. De må respektere mine følelser, sier Bentley til avisa, og hevder han kan dokumentere alt sammen.

- Nå er jeg sint og jeg kan ikke bli her. Da blir det bare flere konflikter, sier han til Telemarksavisa.

Sa Bentley hadde «pengesyke»

Avisa har også snakket med trener Dag-Eilev Fagermo, som bekrefter at klubben ikke vil selge med mindre det er «klubbøkonomisk riktig». Videre sier han til avisa at Bentley som alle andre må forholde seg til kontrakten som går ut i år.

I 2011 ønsket Bentley seg bort fra Odd, og ville til Brann. Han skal ha nektet å komme på trening, og Fagermo skal da ha uttalt at spilleren hadde «pengesyke».

Bentley forlot Odd til fordel for Brann, før han dro videre til Kina. Han kom tilbake til skiensklubben i 2014..

- Vurderer alle bud seriøst

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra trener Fagermo, onsdag kveld, uten hell.

Direktør Einar Håndlykken skriver i en SMS til Dagbladet at han ikke har noen kommentar til Bentleys uttalelser i Telemarksavisa, da det er en personalsak.

- Synes du det er trist at en spiller går ut i media og snakker om en klubb, slik Bentley her har gjort?

- Det har jeg ingen kommentar til, skriver Håndlykken.

Han sier til Dagbladet at Odd vurderer alle bud på sine spillere seriøst.

- Vi gir de som kommer med bud på våre spillere en tilbakemelding. Vi drøfter aldri budene i media, men med den enkelte klubb, skriver Håndlykken.