Bentley klar for Brann

Undertegnet fireårskontrakt.

OMSIDER BRANN-SPILLER: Forhandlingene mellom Brann og Odd Grenland har pågått en stund, og først nå er Chukwuma «Bentley» Akabueze klar for bergensklubben.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
OMSIDER BRANN-SPILLER: Forhandlingene mellom Brann og Odd Grenland har pågått en stund, og først nå er Chukwuma «Bentley» Akabueze klar for bergensklubben.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Chukwuma «Bentley» Akabueze (21) forlater Odd Grenland og blir Brann-spiller de neste fire sesongene.

Det melder bergensklubben på egen hjemmeside torsdag formiddag.

- Det har vært gode samtaler med begge parter, og vi har funnet en løsning som alle er fornøyd med, sier daglig leder Roald Bruun-Hanssen til Brann.no.

Brann og Odd er enige om en overgangssum, som spekuleres å ligge på rundt fem millioner kroner, og Bentley har også skrevet under på sin personlige avtale som løper til 31.12.2014. Han vil nå slutte seg til sine nye lagkamerater på La Manga i helgen.

- Han er en spiller i rett alder og har et stort potensial. Han har karrieren sin foran seg. Han er ikke bare et kjøp, men en investering, sier Brann-trener Rune Skarsfjord til Brann.no.
 
Brann har mistet sentrale spillere som Erik Huseklepp, Jan Gunnar Solli, Petter Vaagan Moen, Eirik Bakke og Tijan Jaiteh siden sesongslutt, og i så måte blir nigerianeren med snart fire år bak seg i norsk fotball en kjærkommen offensiv erstatter.

- Han er fleksibel i forhold til at han kan bekle flere posisjoner i angrep. Han er god én mot én, har god fart og en god fot, mener Brann-treneren.

Bentley står bokført med 114 kamper og 31 mål for Odd. Han har også rukket å gjøre unna sin landslagsdebut for hjemlandet.