Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bentley senket gamle lagkamerater

Sendte Odd poengløse tilbake til Skien med sin første Brann-scoring i Tippeligaen.

SENTRAL:Chukwuma «Bentley» Akabueze både serverte Erik Mjelde til 1-0 og scoret selv 2-0 mot gamleklubben Odd Grenland - hans første i tippeligasammenheng for bergenserne. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
SENTRAL:Chukwuma «Bentley» Akabueze både serverte Erik Mjelde til 1-0 og scoret selv 2-0 mot gamleklubben Odd Grenland - hans første i tippeligasammenheng for bergenserne. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brann - Odd Grenland 2-0.

Odd Grenland så uvanlig mye til ballen til bortelag å være på Brann stadion, men manglet den samme giftigheten foran mål som vertene anført av en gammel kjenning.

Chukwuma Akabueze - for det norske fotballpublikummet bedre kjent som Bentley - forlot Odd Grenland for et millionbeløp før sesongen.

Mens landsmannen Kim Ojo, som kom fra Nybergsund med et vesentlig mindre forventningspress på seg, har scoret mål på bestilling, sto Bentley uten tippeligascoringer før i kveld.

- Boost Men da hans tidligere arbeidsgiver gjestet Bergen, løsnet det omsider for 22-åringen, som ble tatt av banen til stående ovasjoner fra hjemmepublikum tre minutter før slutt etter å ha vært nest sist og sist på Branns mål.

- Det var et veldig viktig mål for meg. Jeg scoret mot gamleklubben, men det er en del av gamet. Jeg fikk en boost, og nå håper jeg kommer til å score flere mål, sier Bentley til TV 2.

En skuffet Dag-Eilev Fagermo kostet på seg noen rosende ord om sin tidligere elev.

- Bentley er god. Synd for oss, gøy for Bentley, sier Odd-treneren, som var fornøyd med ballinnehavet, men misfornøyd med resultatet.

Der Odd var sløsende, var Brann effektive når mulighetene bød seg.

«Gullet ska hem» Hadde det ikke vært for en feilaktig offsideannulering da Diego Guastavino og Erik Mjelde kombinerte nydelig midtveis i første omgang, hadde Brann allerede ledet 1-0 da Odd-keeper André Hansen viste seg fra en gavmild side.

Et forsøk på å spille vegg med Jone Samuelsen endte rett i kroppen på Bentley innenfor 16-meteren. Han tok seg god tid til å orientere seg, så Erik Mjelde på stormløp inn i boksen og spilte uselvisk videre til sin kaptein som bredsidet ballen i mål fra kort hold.

Kvarteret før slutt inntok Bentley avslutterrollen selv. Bjørnar Holmvik vartet opp med et millimeterpresist innlegg fra høyresida, og nigerianeren kom seg foran tidligere lagkamerat Steffen Hagen, og stanget inn 2-0.

Med seieren klatret Brann forbi trioen Fredrikstad, Strømsgodset og Aalesund på tabellen - riktignok med flere kamper spilt enn de to sistnevnte.

Optimismen er uansett definitivt tilbake i Bergen, noe forsiktig synging av «gullet ska hem» bar bud om.

- Det synger de hele året. Det er det som er så vakkert, sier en smilende Brann-trener Rune Skarsfjord til TV 2.