Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bentley-show senket Strømsgodset i målfest

Kveldens helt med to målgivende pasninger og markkryperperle.

BERGEN (Dagbladet): Brann - Strømsgodset 4-3.

Hans fulle navn er  Chukwuma Akabueze, men han er best kjent som Bentley. I kveld sendte han nærmest på egenhånd Strømsgodset ut av cupen, og Brann videre til semifinaleplass.

Slik sørget han for det:

• 44. minutt: Legger et vakkert frispark på hodet til Branns kaptein Markus Jonsson som header inn 1-1.

• 67. minutt: Legger innlegget som Fredrik Nordkvelle skaller inn til utlikning 2-2.

• 71. minutt: Skyter et knallhardt frispark i mål og sender Brann stadion til himmels med 3-2, som senere ble til 4-3-seier.

En god gammeldags klassiker
Kvartfinalen på Brann stadion ble et godt, gammeldags cupoppgjør hvor det var spenning til siste slutt. Begge lagene var jevngode, og byttet på å ha overtaket i kampen.

Strømsgodset ledet to ganger, og lenge så det ut til at Strømsgodset sjefservitør, Øyvind Nordflor skulle bli kveldens helt. Han la lekkert opp til 0-1 målet til Peter Kovacs etter 21 minutter, og førte Strømsgodset opp i 1-2 ledelse etter 58 minutter.

Men Brann kom tilbake og snudde kampen. Brann ville mest de siste 25 minuttene.

De fikk også god hjelp av Strømsgodset da Abdisalan Ibrahim ble sendt i dusjen med et unødvendig rødt kort etter 60 minutter.

Enveiskjøring de siste 25 minuttene
Etter utvisningen gikk litt av luften ut av Strømsgodset. Men de spilte seg til flere farlige halvsjanser etter personlige feil i et rufsete Brann-forsvar. Men det bare nesten.

Etter 86 minutter dundret Branns hjemkomne helt, Erik Huseklepp et straffe hardt i noten. Da var det god natt for gjestene. Selv ikke en redusering på overtid av Adama Diomande hjalp.

Brann er i semifinalen.

- Vi spiller like bra som vi har gjort hele sesongen, og er klart best til utvisningen. Det ødelegger hele kampen vår, så jeg håper begge kortene er riktige. Jeg er stolt av guttene, sier Godset-trener Ronny Deila til NRK.

- Vi kjempet oss opp et gir den siste halvtimen. Utvisningen ble nok utslagsgivende, for jeg er ikke uenig i at Godset var best i 60 minutter. Det svingte mye, men vi hadde flyt som gjorde at vi gikk videre, sier Brann-sjef Rune Skarsfjord etter seieren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media