Bents innertier

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg - Club Brügge 2- 0. Bent Skammelsrud hadde skutt sitt fjerde stolpeskudd siden hjemkomsten fra Tyskland, sett enda et skudd snike seg rett utafor Brügges mål og begynte alt i alt å tvile på scoring i 1998. Da smalt det på Lerkendal. Med venstre. Fra 17 meter. På volley.

- Innertier, sier Bent Skammelsrud til Dagbladet. - Scoringa burde egentlig vært anvist med en sånn sirkel som de gjorde på Landskytterstevnet i Steinkjer. Men nå blir det vel lenge til neste gang jeg treffer. Det har liksom blitt sånn med meg - det går lengre og lengre tid mellom hver gang jeg scorer. Vent til Mesterligaen - da kommer Bent for fullt, har vært den gjengse fotballpreiken i Trondheim helt siden Bent Skammelsrud skjønte at han ikke orket å spille for Bayer Leverkusen mot Bayern M(unchen i Bundesliga i midten av april. Han måtte bare hjem til Norge. Og sakte, men sikkert, etter problemer både i hodet og føttene, har folket ment at han har nærmet seg sjøl.

Da klokka var 21.15 i går kveld - og andreomgangen mot Brugge ble trillet i gang - hadde han funnet alt.

- Jeg har en kamerat som har mast på en scoring helt siden jeg kom hjem fra Tyskland, sier Bent Skammelsrud. - Jeg sa at han måtte vente til Mesterliga-kvalifiseringa. Og ja - jeg traff den returen veldig godt. Hadde jeg hatt flaks kunne det blitt et mål til.

Frimerket forsvant

Bent Skammelsrud og Rosenborg ble markert til fortvilelse de første 45 minuttene. Da andreomgangen begynte, var Skammelsruds overfrankerte frimerke - Brugges Eric Addo - plutselig uten adresse.

- Han var ikke der mer, sier Bent Skammelsrud. - Etter å ha vært over meg i hele første omgang var han borte da vi begynte etter pause.

Bent Skammelsrud benyttet friheten som to av de andre RBK-erne med ekstra oppmerksomhet før pause. Sammen med midtstopper Erik Hoftun og spiss Sigurd Rushfeldt vokste han seg inn i matchen. Hoftun spilte som en gud bakfra og forover, Skammelsrud tok over midtbanen og framover ble Rushfeldt både ballsikkert oppspillpunkt og målscorer.

Sentrallinja hadde kommandoen.

- Akkurat nå sitter jeg og er veldig fornøyd med 2- 0 seier, sier Bent Skammelsrud. - Akkurat det hadde jeg ikke trodd i pausen. Men Brugge ble slitne, de hadde gjort leksa si og jobbet hardt før pause, og da vi skrudde opp tempoet, maktet de ikke mer. Vi kunne godt ha vunnet mer, ja, men en fotballkamp har to omganger.

- Derfor er vi nødt til å være fornøyd med dette resultatet.

Godt utgangspunkt

- Hvordan forestiller du deg returkampen?

- Det andre målet vårt var veldig viktig. Nå er det Bugge som har presset. Og fordi vi er bra på kontringer, mener jeg vi har en meget god mulighet til å kvalifisere oss denne gangen også.

- Men for all del - det er på ingen måte avgjort, sier Bent Skammelsrud.