- HAN LEVER: Jose Mourinho har tro på at Reals franske spiss Karim Benzema snart skal leve opp til forventningene. Her er de fotografert på dagens trening i Madrid. Foto: Dominique Faget, AFP/Scanpix
- HAN LEVER: Jose Mourinho har tro på at Reals franske spiss Karim Benzema snart skal leve opp til forventningene. Her er de fotografert på dagens trening i Madrid. Foto: Dominique Faget, AFP/ScanpixVis mer

- Benzema er ikke død

Mourinho mener kritikken har gått for langt.

|||
(Dagbladet): Karim Benzema kom til Real Madrid som en av europeisk fotballs mest lovende unge spillere, men har ikke slått til i den spanske hovedstaden.

Kritikken har nå blitt såpass krass at trener Jose Mourinho ser seg nødt til å fortelle at ryktene om franskmannens død som fotballspiller er noe overdrevet.

- Mye har blitt sagt om ham, men mesteparten er usant. Han spiller ikke bra, men han er ikke død. Han er høyst levende, og jeg har tatt ham ut til lørdagens kamp, sier Mourinho ifølge ESPN Soccernet.

- Opp til spilleren Mourinho, som tidligere i uka erklærte troppen som helhet levende til tross for svake 0-0 borte mot Murcia fra nivå tre, vil imidlertid ikke ta på seg ansvaret for at Benzema ikke presterer.

- Jeg har alltid ment at spillere skal holdes til ansvar for sine egne prestasjoner. Treneren er ikke mer enn en samarbeidspartner. Det er opp til spilleren, sier portugiseren.

Mourinho har ikke gitt opp troen på at Benzema kan bli den spilleren han var ventet å bli da han ble hentet til Real i samme slengen som Kaka og Cristiano Ronaldo. Den daværende 21-åringen var heit nok til å takke nei til et tilbud fra Manchester United

Lever av mål Mourinho mener også at Benzema blir tøffere behandlet enn andre stjerner som sliter med å slå til.

- Vi håper han kan forbedre seg, for han har potensialet. Andre lag har store spillere i liknende situasjoner, og ingenting har blitt sagt om dem. Fotballen er slik som dette. Spisser lever av å score mål.

Dermed er han i troppen til Real når de møter Hercules i seriekamp i morgen.

- I morgen starter han på benken, og om han må spille, gjør han det. Vi har et godt forhold, sier Jose Mourinho.