FÅR IKKE BLI MED: Landslagstrener Didier Deschamps har utelatt Real Madrid-spissen Karim Benzema fra sommerens EM-tropp. Nå antyder Benzema at det kan ligge rasistiske motiver bak utestengningen. Her er de to sammen under VM-sluttspillet i Brasil i 2014. Foto: Charles Platiau/Reuters/NTB Scanpix
FÅR IKKE BLI MED: Landslagstrener Didier Deschamps har utelatt Real Madrid-spissen Karim Benzema fra sommerens EM-tropp. Nå antyder Benzema at det kan ligge rasistiske motiver bak utestengningen. Her er de to sammen under VM-sluttspillet i Brasil i 2014. Foto: Charles Platiau/Reuters/NTB ScanpixVis mer

Benzema går i strupen på landslagssjefen etter EM-nekt: - Han ga etter for press fra rasister

Real Madrid-stjernen risikerer fem års fengsel, men forstår ikke hvorfor han ikke får delta i sommerens EM-sluttspill.

(Dagbladet): Frankrikes toppscorer Karim Benzema beskylder Frankrikes landslagssjef Didier Deschamps for å ha gitt etter for presset fra «et rasistisk politisk parti», etter at stjernespilleren ble nektet deltakelse i sommerens EM-sluttspill.

Benzema sier til den spanske avisa Marca at Deschamps har «gitt etter for press fra et rasistisk fransk politisk parti», med et klart nikk mot det ytterliggående høyrepartiet Nasjonal Front, som ledes av kontroversielle Marine Le Pen.

- Jeg vet ikke om denne beslutningen ene og alene var Deschamps', for jeg kommer overens med ham, med presidenten (Frankrikes fotballpresident Noel Le Graet, red.anm.) og alle andre, sier han til avisa. 

Sexvideo-utpressing Real Madrid-spilleren har det siste året stått i sentrum for flere skandaler som har rystet fotball-Europa. Det har tidvis stormet rundt spissen som i november ble siktet for utpressing av landsmannen Mathieu Valbuena, etter at han angivelig skal ha presset Valbuena for penger etter å ha sett en sexvideo sistnevnte skal ha spilt inn med kona.

Han har senere også blitt tiltalt for den påståtte utpressingen, og risikerer en fengselsstraff på inntil fem år dersom han blir dømt.

27-åringen skal ha presset Valbuena om opptaket på en landslagssamling i oktober i fjor. Ifølge Valbuena skal Benzema ha sagt at han hadde sett videoen.

- Han sverget på sin datters liv, og sa at den var het, sa Valbuena ifølge NTB.
 
Som følge av den pågående etterforskningen av fotballstjerna, ble han i desember utestengt fra det franske landslaget på ubestemt tid. Men Frankrikes fotballpresident, Noel Le Graet, informerte da om at suspensjonen ville gjelde EM på hjemmebane dersom straffesaken ikke er avsluttet.

- Uforståelig Nå hinter imidlertid Benzema til at det er hans Algeriske opprinnelse som er bakgrunnen for at han ikke får spille EM på hjemmebane, ikke sexvideo-skandalen.

- De sier at jeg er utestengt, greit. Men jeg klarer ikke å forstå det basert på sportslige vurderinger, sier han og understreker at han er uskyldig inntil han eventuelt blir dømt av en domstol.

- De burde vente til rettssystemet har kommet fram til en beslutning, sier han til Marca.

Støttes av Cantona Hatem Ben Arfa er en annen fransk landslagsspiller som ikke får lov til å delta i sommerens fotballfest. I likhet med Benzema har han også nordafrikanske aner, noe den franske landslags-legenden Eric Cantona passet på å påpeke forrige uke. 

Cantona sa at han ikke kunne forstå at Ben Arfa ikke ble tatt ut i EM-troppen, etter storspill for Nice denne sesongen.

- Jeg er ikke overrasket over at han bruker situasjonen rundt Benzema, spesielt etter at Valls sa at han ikke skulle spille for Frankrike, til å gjøre dette. Ben Arfa er kanskje den beste spilleren i Frankrike i dag. Men de har begge den samme opprinnelsen. Jeg har lov til å tenke det. Debatten er åpnet, sa Cantona, ifølge The Guardian gjengitt av Aftenposten.

United-legenden gikk også langt i å antyde at det kunne være rasemessige motiver for å utelate «to av Frankrikes beste fotballspillere», etter at også landets statsminister Manuel Valls hadde blandet seg inn i laguttaket og sagt at Benzema ikke burde få spille.

STØTTER BENZEMA: Manchester United-legenden Eric Cantona antyder i likhet med Benzema at laguttaket til sommerens EM-sluttspill kan ha rasistiske motiver. Her er han sammen med en annen United-legende, Sir Alex Ferguson. Foto: NTB Scanpix
STØTTER BENZEMA: Manchester United-legenden Eric Cantona antyder i likhet med Benzema at laguttaket til sommerens EM-sluttspill kan ha rasistiske motiver. Her er han sammen med en annen United-legende, Sir Alex Ferguson. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.