Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Benzema med superscoring foran øynene på Ødegaard

Real Madrid slo tilbake etter sjokkstart.

SANTIAGO BERNABÈU (Dagbladet): Mens en suspendert Cristiano Ronaldo og 16 år gamle Martin Ødegaard satt på tribunen, sikret resten av Real Madrids stjernegalleri en solid 4-1-seier over Real Sociedad.

De nærmere 80 000 tilskuerne som hadde møtt opp på Santiago Bernabéu i det bitende kalde vinterværet fikk seg imidlertid et sjokk etter bare 40 sekunder.

Da headet Artiz Elustondo de tilreisende gjestene i ledelsen, men derfra og ut handlet alt om den spanske serielederen. Et vakkert hodestøt av James Rodriguez, en kontant avslutning av Sergio Ramos og to scoringer av Karim Benzema snudde kampen totalt.

Sjokkstart Hjemmepublikummet på gigantiske Santiago Bernabéu forventer alltid kun det beste. Derfor var skuffelsen stor da Elustondo nikket inn 1-0 til Real Sociedad etter bare 40 sekunder.

Forsvarsspillerens scoring passet manager David Moyes' kampplan om å ligge lavt og kompakt for å så å satse på overganger perfekt, men det drømmestarten tok raskt en dramatisk vending.

Real Madrid gikk umiddelbart i angrep, anført av brasilianske Marcelo. Venstrebacken avanserte langt inn på gjestenens banehalvdel, før han skrudde ballen i en bue rundt forsvaret.

Der hadde colombianske Rodriguez beregnet ankomsten i boksen perfekt, og stanget inn 1-1 før oppgjøret var tre minutter gammelt.

Tok ansvar Ut over i omgangen ble Real Madrid mer og mer dominerende. Løpene, pasningene og driblingene til midtbaneeleganten Isco ble rett og slett for mye å takle for Sociedad-spillerne.

De klarte likevel lenge å stå imot det stadig økende presset, men åtte minutter før pause førte en markeringssvikt til at Karim Benzema plutselig sto helt alene på bakre stolpe.

SCORET: Karim Benzema.
SCORET: Karim Benzema. Vis mer

Franskmannen fikk både tid til å dempe ballen og skyte uforstyrret, men klarte ikke overliste Gerónimo Rulli. Den unge sisteskansen stoppet forsøket, men returen endte hos Real Madrid-stopper Sergio Ramos.

28-åringen tenkte hurtig og banket ballen opp i nettaket.

Lekestue Etter pause fortsatte Real Madrid å styre alt som skjedde ute på gressmatta. Etter 52 minutter viste også Benzema og Gareth Bale at laget kan score mange mål selv uten suspenderte Ronaldo på banen.

Det nydelige angrepet startet med et lynhurtig kombinasjonsspill mellom de to utenfor Sociedads 16-meter. Det førte til at Bale kunne dra ballen ned mot dødlinja, mens Benzema posisjonerte seg foran mål.

Med en enkel pasning fra Bale var en utrusende Rulli totalt utspilt, og Benzema fikk en enkel oppgave med å trille inn 3-1.

Kremmerhuset Med det var kampen langt på vei avgjort. Real Sociedad virket sluttkjørt, og ble raskt straffet på ny av en sulten Benzema.

Franskmannen har tidligere fått kritkk for å score for lite mål, men foran øynene på Ødegaard vartet spissen opp med et realt kremmerhus. Etter et flott samspill med Isco, klistret Benzema ballen opp i det lengeste krysset fra hjørnet av 16-meteren.

Kampens store spiller var imidlertid Isco. Ballvirtuosen var rett og slett enorm, i et oppgjør hvor Real Madrid sørget for at forspranget til Barcelona og bynabo Atlético fremdeles er fire poeng i jakten på La Liga-troféet 2014/2015.

Skuffet Moyes Etter matchen møtte de to managerne til pressekonferanse. Der innrømmet Moyes at laget langt på vei var sjanseløse.

- Jeg synes måten Real Madrid spilte på i første omgang var noen av det beste jeg har møtt som manager. Det var utrolig vanskelig for oss. Vi gjorde alt vi kunne, men kvaliteten deres ble avgjørende, sier Moyes.

 OG FIKK ROS:  Ancelotti med en bamseklem til Benzema.
OG FIKK ROS: Ancelotti med en bamseklem til Benzema. Vis mer

Carlo Ancelotti var derimot tilfreds med den solide seieren, og spesielt prestasjonen til Benzema.

- Benzema var helt fantastisk i dag. Det ene målet hans var en kvalitetscoring, sier Ancelotti.

KAMPENS STORE SPILLER: Ballvirtuosen Isco spilte en eksepsjonelt god kamp da Real Madrid vant over Real Sociedad. Her feirer han Karim Benzemas 3-1-scoring på ryggen til Gareth Bale.
KAMPENS STORE SPILLER: Ballvirtuosen Isco spilte en eksepsjonelt god kamp da Real Madrid vant over Real Sociedad. Her feirer han Karim Benzemas 3-1-scoring på ryggen til Gareth Bale. Vis mer