Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Benzema og Ribery må møte i retten etter sex-skandale

Risikerer tre år i fengsel.

MÅ MØTE I RETTEN: Franck Ribery og Karim Benzema har vært under etterforskning i forbindelse med sex med en mindreårig prostituert. Nå må de møte i retten. Foto: AFP PHOTO
MÅ MØTE I RETTEN: Franck Ribery og Karim Benzema har vært under etterforskning i forbindelse med sex med en mindreårig prostituert. Nå må de møte i retten. Foto: AFP PHOTO Vis mer

(Dagbladet): To av Frankrikes aller største fotballstjerner, Franck Ribery og Karim Benzema,  må møte i retten etter at de angivelig skal ha vært på et ulovlig horebesøk som  involverte prostituerte under 18 år.

Det melder The Guardian i kveld.

Skandalen strekker seg tilbake til 2010 da Ribery skal ha hatt et forhold til den prostituerte Zahia Dehar, som på det tidspunktet var under 18 år.

«En gave»
Saken ble etterforsket, og Dehar fortalte etterforskerne at Karim Benzema betalte henne for sex i 2008. Da var hun 16 år gammel. Senere fortalte hun at Ribery hadde gjort det samme i årene som fulgte.

Ribery på sin side innrømmet å ha truffet Dehar, og at han hadde fløyet henne til Munchen som «en gave» på sin egen 26-årsdag.

Ribery, som er gift og har tre barn, hevdet han ikke visste at Dehar var mindreårig. Hun selv har også uttalt at hun aldri fortalte fotballspillerne om sin alder.

Risikerer tre år i fengsel
I november i fjor ba statsadvokaten om at saken mot spillerne ble droppet ettersom de ikke var klar over alderen. Slik gikk det ikke og nå må spillerne møte i retten.

Benzema og Ribery kan få en straffe på inntil tre år i fengsel og 45 000 euro i bot hvis de blir funnet skyldige i saken.

PROSTITUERT: Zahia Dehar skal ha hatt et forhold til Franck Ribery og Karim Benzema. Foto: AFP PHOTO KENZO TRIBOUILLARD
PROSTITUERT: Zahia Dehar skal ha hatt et forhold til Franck Ribery og Karim Benzema. Foto: AFP PHOTO KENZO TRIBOUILLARD Vis mer

- Dette er i rettsystemets hender. Det vil ikke forandre mitt syn på dem på og utenfor banen, sier Frankrikes landslagssjef Didier Deschamps.

Riberys advokat Sophie Bottai sa i 2010 at uvitenhet om jentas alder er sakens kjerne.

- Det ville kun vært et lovbrudd hvis Ribery hadde vært klar over jentas alder. Det var han ikke, sa Bottai.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media