Benzema overskygget målløs Ronaldo i Real-debuten

- Er ikke 100 prosent ennå.

MÅLLØS: Cristiano Ronaldo skapte lite i sin Real Madrid-debut mot Shamrock Rovers, her ved Stephen Rice (t.h.) da det spanske stjernegalleriet spilte sin første treningskamp i sommer i Dublin i kveld. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/MIGUEL RIOPA
MÅLLØS: Cristiano Ronaldo skapte lite i sin Real Madrid-debut mot Shamrock Rovers, her ved Stephen Rice (t.h.) da det spanske stjernegalleriet spilte sin første treningskamp i sommer i Dublin i kveld. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/MIGUEL RIOPAVis mer

(Dagbladet.no): Shamrock Rovers - Real Madrid 0-1.

Irske Shamrock Rovers hadde for anledningen tredoblet kapasiteten på Tallaght Stadium for å mette noe av den enorme etterspørselen etter billetter til Cristiano Ronaldos debut for Real Madrid mandag kveld.

9000 mennesker stimlet sammen på Shamrocks hjemmebane i Dublin for å overvære at tidenes dyreste fotballspiller akslet den ikoniske hvite Real-trøya for første gang.

Etter å ha vært en av hovedrolleinnehaverene på «Drømmenes Teater» i Manchester de siste seks årene, skal det imidlertid mer enn entusiastiske irske fotballtilhengere til for å bringe den verdensvante 24-åringen ut av fatning.

- Det bekymrer meg ikke (å være i søkelyset). Jeg konsentrerer meg bare om å gjøre mitt beste, trene bra, spille godt og hjelpe laget til å vinne kamper. Dette er ikke noe problem for meg. Jeg er nemlig en avslappet fyr, poengterer Ronaldo overfor Sky Sports.

De 45 minuttene portugiseren var på banen var likevel langt unna nivået som gjorde ham til verdens beste fotballspiller i 2008. Hovedpersonen selv virket imidlertid å være brukbart fornøyd med egen innsats.

- Vi har trent hardt hele uka, og i dag spilte jeg 45 minutter. Jeg ser på det som en god ting, sier Ronaldo.

Real Madrid fikk lite til å stemme før pause i sesongens første oppkjøringskamp, og Cristiano Ronaldo hadde en relativt anonym aften på jobb i en høyrekantrolle i 4-3-3. Vertene fra Dublin hadde gjort hjemmeleksene sine grundig, og la virkelig sjela si i å temme 800-millionersmannen. Faktisk var det hjemmelaget som kom nærmest før pause da Sean O'Connor tok seg inn i feltet og avsluttet like utenfor.

- Det var en god kamp og god trening. Vi møtte et godt lag, og jeg nøt å være utpå. Jeg føler meg bra, selv om jeg ikke er 100 prosent ennå. Men jeg jobber hardt for å være 100 prosent til sesongstart, understreker debutanten.

Klassescoring fra Benzema
Etter hvilen byttet trener Manuel Pellegrini ut ni mann - deriblant Ronaldo - og la om formasjonen til 4-4-2 med en annen nyervervelse, Karim Benzema, som spiss i par med Alvaro Negredo.

RÅSTERK: Karim Benzema holdt Shamrock-forsvaret på armlengdes avstand da han satte inn kveldens eneste mål.FOTO: SCANPIX / AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA
RÅSTERK: Karim Benzema holdt Shamrock-forsvaret på armlengdes avstand da han satte inn kveldens eneste mål.FOTO: SCANPIX / AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA Vis mer

Det var en oppskrift som fungerte bedre for stjernegalleriet fra Madrid, selv om forventningsfulle tilskuere måtte vente helt til det gjensto fire minutter på kampuret før de fikk noe valuta igjen for pengene de hadde brukt på inngangsbilletten.

Gabriel Heinze slo et langt oppspill fra egen halvdel i rommet bak Shamrocks forsvar. I mellomtida hadde Benzema giret om og fått opp toppfarten.

Den unge franskmannen hadde få problemer med å komme vinne løpsduellen og med en lekker førsteberøring dro han seg innover i banen.

Under press skjermet han Shamrock-forsvaret fra kroppen og trillet elegant inn avgjørelse.

Klassescoringen var på mange måter en god oppsummering av hvilke ekstreme kvaliteter den tidligere Lyon-spilleren innhar; høy toppfart, slepen teknikk, kraftig fysikk og kliniske avslutterferdigheter.

Kaká i Madrid
Dermed ble han den første av de nye «galacticos» til delvis å innfri et nærmest umenneskelig forventningspress ved første mulighet.

MATCHVINNER: Karim Benzema ga en grei oppsummering av hvilke ekstreme kvaliteter som bor i ham da han ble matchvinner for Real Madrid fire minutter før slutt.Foto: SCANPIX/AP Photo/Peter Morrison
MATCHVINNER: Karim Benzema ga en grei oppsummering av hvilke ekstreme kvaliteter som bor i ham da han ble matchvinner for Real Madrid fire minutter før slutt.Foto: SCANPIX/AP Photo/Peter Morrison Vis mer

Verken Kaká eller Raul Albiol er med til Irland da de fikk forlenget ferie etter sommerens Confederations Cup i Sør-Afrika, og bruker tida på opptrening i Madrid.

LANGT FRA TOPPFORMEN: Samspillet mellom Cristiano Ronaldo (t.v.) eller Real-legenden Raul gnistret ikke fra første stund. Ronaldo erkjenner at det er et stykke igjen til toppformen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Cathal McNaughton
LANGT FRA TOPPFORMEN: Samspillet mellom Cristiano Ronaldo (t.v.) eller Real-legenden Raul gnistret ikke fra første stund. Ronaldo erkjenner at det er et stykke igjen til toppformen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Cathal McNaughton Vis mer