Benzema senket Fiorentina

Avgjorde på egenhånd - før pause.

Lyon avgjorde mot Fiorentina før pause i Champions League. Karim Benzema var i perlehumør i 2-1-seieren.

Både Lyon og Bayern München er videre fra gruppen, og begge gjorde det med stil ved å vinne tirsdag. Bayern knuste Steaua Bucuresti 3-0.

20-åringen Benzema var våken da han la ballen til Jean Makoun på 0-1-målet i Firenze. Så slo Benzema til på egen hånd 12 minutter etter.

Den franske spissen var på vei litt bort fra målet, men han maktet likevel å skyte fordi Fiorentinas keeper, landsmannen Sébastien Frey.

Fiorentina måtte vinne for å ha sjanse til avansement, men maktet det ikke. Alberto Gilardino reduserte like før pause, men Lyon sto imot presset i andreomgangen og kunne juble for en sterk seier.

Lyon gjør opp om gruppeseieren i siste kamp hjemme mot Bayern München.

- Vi viste i vårt første møte (1-1 i München) at vi er gode nok til å slå dem, sa Lyon-trener Claude Puel.

Bayern har fått fart på beina under Jürgen Klinsmann den siste tiden. Tirsdag ble det 3-0 hjemme mot Steaua Bucuresti. Superspissene Miroslav Klose (2) og Luca Toni scoret målene. 

SCORING OG ASSIST: Karim Benzema ble den store Lyon-helten mot Fiorentina. Foto: AFP
SCORING OG ASSIST: Karim Benzema ble den store Lyon-helten mot Fiorentina. Foto: AFP Vis mer

- Vi er henrykt over å være videre, og over at vi gjorde det med en så fantastisk kamp. Vi har følt i flere uker at vi blir bedre og bedre, sa Klinsmann.

Fiorentina reiser til Romania i siste runde med krav om minst ett poeng for å beholde tredjeplassen. 

- Dette er en stor turnering, men i år var den for stor for oss. Nå må vi sørge for at vi får spille UEFA-cup i viner, sa Frey.

(NTB)

Benzema senket Fiorentina