Benzema siktet for utpressing etter sexvideo-skandalen

Må holde seg unna Valbuena.

I TRØBBEL: Karim Benzema (t.v) er i trøbbel etter at Mathieu Valbuena (t.h) ble presset for penger. Foto: REUTERS/Charles Platiau/NTB Scanpix
I TRØBBEL: Karim Benzema (t.v) er i trøbbel etter at Mathieu Valbuena (t.h) ble presset for penger. Foto: REUTERS/Charles Platiau/NTB ScanpixVis mer

SISTE: Karim Benzema er formelt siktet for utpressing av Mathieu Valbuena, og for å ha deltatt i en kriminell gruppe. Han får heller ikke lov til å nærme seg sin tidligere lagkamerat. Det skriver blant andre AFP.

(Dagbladet): I går kom sjokkbeskjeden om at Real Madrids stjernespiller Karim Benzema er pågrepet og siktet i utpressingssaken mot landsmannen Mathieu Valbuena.

Benzema er en av flere som skal ha truet med å publisere en sexvideo som Valbuena skal ha spilt inn med sin kone på en mobiltelefon. Kravet for å la være å publisere videoen skal ha vært på 150 000 euro.

Benzema tilbrakte natta i fengsel før han ble kjørt til domstolen i Versailles.

«For en utrolig historie denne Valbuena-sexvideoen er! Åtte måneder før EM på hjemmebane siktes Benzema for å ha utpresset sin lagkamerat!» skriver journalist Julien Laurens på sin Twitter-konto.

27-åringen skal nå være på vei hjem til Madrid.

Innblandet Han har allerede innrømmet at han er innblandet i saken, skriver franske Le Parisien.

En kilde sier til avisa at Benzema hevder han ble kontaktet av en barndomsvenn, som igjen hadde blitt kontaktet av tre «svindlere» som var i besittelse av sexvideoen.

Spørsmålet er om Benzema kontaktet Valbuena for å advare ham eller for å presse ham for penger.

- Benzema ble enig med barndomsvennen om hva han skulle si til lagkameraten sin, sier en kilde til Le Parisien.

Uskyldig Advokaten til Benzema, Sylvain Cormier, sier at klienten hans er «glad for å ende denne forferdelige konflikten».

- Benzema har ikke noe med denne saken å gjøre, sier Cormier ifølge spanske Marca.

Strafferammen for utpressing i Frankrike er opp til fem års fengsel.

Landslagsplassen i fare? Nå spekulerer franske medier også i at landslagsplassen til Benzema ryker.

Saken ga Frankrike-manager Dider Deschamps hodebry ettersom han tok ut troppen til kampene mot Tyskland og England i dag. Der ble det bekrefet at verken Benzema eller Valbuena er med. Førstnevnte sliter med en skade, mens sistnevnte «ikke har hodet på riktig plass».

- Karim er skadet. Jeg snakket med ham og bestemte meg på mandag, sier Deschamps, som samtidig var lite villig til å svare på spørsmål rundt den betente saken.

En av de fire som tidligere har sittet i arresten er tidligere Liverpool-spiller Djibril Cissé. Han ble seinere løslatt.

Valbuena spiller til daglig for toppserieklubben Olympique Lyon. Han er også fast på det franske landslaget. Det var på landslagssamling i oktober at Benzema skal ha hatt samtaler med Valbuena om sexvideoen.

PÅ VEI TIL RETTEN: Karim Benzema. Foto: AFP PHOTO / MATTHIEU ALEXANDRE / NTB Scanpix
PÅ VEI TIL RETTEN: Karim Benzema. Foto: AFP PHOTO / MATTHIEU ALEXANDRE / NTB Scanpix Vis mer