Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Beordrer omkamp mellom Lewis og Holyfield

Presidentene i verdens tre ledende bokseforbund krever at Lennox Lewis og Evander Holyfield møtes igjen innen seks måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdagens tittelkamp i tungvekt mellom de to endte uavgjort - et resultatet som er meget omstridt. Lewis mener han ble robbet for seieren. Briten traff med nesten tre ganger så mange slag som Holyfield, og var fryktelig skuffet over de tre dommernes kontroversielle avgjørelse. I går kom presidentene i de tre forbundene, som Holyfield og Lewis bokset om VM-titlene i, på banen. Bob Lee (IBF), Gilberto Menoza (WBA) og Jose Sulaiman (WBC) ga beskjed om omkamp.

Promotor Don King hadde allerede fremmet samme forslag, men av andre årsaker. King gned seg i hendene over pengene som vil strømme inn når Holyfield og Lewis treffes igjen. Boksepresidentene så det annerledes.

Trist

- Det er trist at en så viktig kamp blir så kontroversiell. Vi gjorde det vi mener er mest fornuftig, sa Lee etter at avgjørelsen var tatt.

Amerikanske Holyfield ønsker ikke å bokse igjen før i september, en måned før han fyller 37 år. Da vil Lewis være 34 år.

Det var en kvinnes avgjørelse som fikk sinnene i kok i mannsdominerte Madison Square Garden lørdag. Den IBF-oppnevnte dommeren Jean Williams fra New Jersey ga Holyfield seieren 115-113, noe som fikk Lewis' trener Emanuel Steward til å snakke om avtalt spill.

- Jeg bryr meg ikke om hvem som vant. Jeg ga poeng for de slagene som talte, forsvarte Williams seg.

WBC-oppnevnte Larry O'Conner fra Storbritannia er neppe særlig mer populær i hjemlandet enn Williams. Han ga bokserne 115 poeng hver.

- Jeg vet at jeg vil få non klager, men det var slik jeg så kampen, fortalte han.

Parodi

Den tredje dommeren, Stanley Christodoulu fra Sør-Afrika, var aldri i tvil. Han dømte 116-113 i favør av Lewis.

- Mange synes at dette ble en parodi på rettferdighet. Jeg tror virkelig at Holyfield tapte, men de andre dommerne er sikkert like overbeviste om at deres avgjørelser var riktige.

Lennox Lewis fikk 78 millioner dollar for kampen, Evander Holyfield det dobbelte. Etter det som skjedde lørdag, vil Lewis helt sikkert kreve mer penger foran omkampen. Hvor kampen skal gå er også et spørsmål.

- La oss bokse i London, foreslo Lewis og pekte på at han hadde vært villig til å møte Holyfield i en amerikansk arena.

(NTB-AFP)