Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sander Sagosen: - Vil være verdens beste i ti år framover

Beordret til episenter: - Skummelt

Sander Sagosens avslutning på PSG-karrieren var spesiell og krevende. Nå er han på plass i Tyskland og Kiel med enorm motivasjon etter atypiske måneder.

TENKER STORT: Sander Sagosens ambisjoner er skyhøye. Foto: NTB Scanpix
TENKER STORT: Sander Sagosens ambisjoner er skyhøye. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sander Sagosen anses av mange som verdens beste håndballspiller.

24-åringen ble offisielt kåret til nettopp det etter 2018-sesongen og forteller til Dagbladet at målet er å være nr. 1 i verden i ytterligere ti år til.

- Jeg er bare 24 år og vil utvikle meg hele tiden. Jeg vil være verdens beste håndballspillere i ti år framover. Det er derfor jeg legger ned så mye arbeid, forteller Sander Sagosen til Dagbladet.

Han har trent knallhardt de spesielle månedene som har satt håndballsporten på vent etter corona-pandemiens utbrudd i Europa. Tiden i den franske storklubben i Paris er omsider et ferdigskrevet kapittel. Sagosen har landet flyttelasset i Tyskland for å hjelpe gigantklubben THW Kiel til nye trofeer.

- Alt er på plass nå. Jeg er ekstremt gira på å komme i gang. Det er ekstra forsterket av at vi ikke har spilt håndball på lenge. Ny klubb, ny by, nye supportere. Det her blir rått, sier den norske håndballstjerna.

- Sportslig er dette et prosjekt jeg har mer troa på enn i PSG. Å spille i Bundesliga er en guttedrøm. Man skulle tro at PSG er ekstremt profesjonelt, men Kiel er på et helt annet nivå.

- Er PSG mindre profesjonelle enn man skulle tro?

- PSGs håndballklubb kommer litt i andre rekke bak fotballklubben PSG. I Kiel er alt på stell.

De siste månedene av PSG-kontraktene var absurde. Corona-pandemien rammet Frankrike hardt. Sesongen ble avlyst, og seriegullet ble innkassert på en utradisjonell måte.

- Det har vært spesielt. Veldig spesielt. Vi avsluttet all aktivitet i slutten av mars og fikk en SMS om at vi var seriemestere. Det var spesielt å få den beskjeden på SMS etter å ha jobbet for det så lenge, i stedet for å løfte trofeet. Sånn er tiden vi har vært i nå, forteller Sagosen til Dagbladet.

Beordret tilbake til episenter

24-åringen fra Trondheim forlot dernest den franske hovedstaden, men ble beordret til å returnere til Paris for å komplettere de siste ukene av kontrakten – for å få utbetalt gjenstående lønn og bonus.

- Hvordan var det å få den beskjeden og dra dit mens coronapandemien fortsatt rammet Frankrike hardt?

- Det er kjipt å dra dit. Det ga ikke mening. Jeg var ferdig i klubben og ingenting skjedde, bortsett fra litt fysisk trening. Det var kjipt å bruke en måned på det, men jeg velger å fokusere på det positive, sier Sagosen.

- Opplevdes det som uforsvarlig å bli beordret til Paris på den tiden da byen var et episenter?

- Man blir redd i en slik periode. Norge har vært flinke til å holde smittetallet nede. Det har det ikke vært i Frankrike. Å reise til et episenter som Paris i den perioden, er skummelt. Men det gikk bra; vi ble coronatestet hver uke.

Coronatestene var heldigvis negative, og Sagosen har fått trent bra hjemme i Trondheim.

- Håper jeg er sterkere enn noen gang

Forhåpentligvis har han klart å utnytte den kampfrie perioden til å bli bedre trent enn noen gang.

- Det har vært veldig greit å trene. Vi har styrkerom og tredemølle hjemme i Trondheim, så det har gått fint. En periode var jeg så sulten på å spille håndball at jeg også trente noen økter med Kolstad, forteller Sagosen.

- Det har vært stor usikkerhet og en lang ventehorisont, men jeg har jobbet tett med fysisk trener i Kiel og landslagets fysiske trener. Jeg har fått et skreddersydd opplegg. Jeg håper jeg er sterkere enn noen gang, sier trønderen.

Den lange perioden uten kamper, betyr at det kan hope seg litt opp når håndballsesongen kastes i gang igjen.

- Det blir hektisk og hardt. Jeg gleder meg bare til å komme i gang. Jeg vil nok gi deg et annet svar i oktober, november, desember. Da blir det hardt og mye reise. Nå vil jeg bare komme i gang.

Sjokkovergang

Sagosen fører an norsk herrehåndballs fremragende utvikling. Norsk håndballs posisjon på verdenskartet blir stadig tydeligere. Det bekreftes av at Elverum har sikret seg kontrakten til den franske landslagsstjerna Luc Abalo.

- Det var ganske overraskende. Børge (Lund) ringte meg og spurte meg om Luc. Det er et stort internasjonalt håndballnavn. Det er ekstremt kult for norsk håndball. Det setter oss på kartet, påpeker 24-åringen.

Han presenterte mandag formiddag nyheten om en ny og lukrativ sponsoravtale med TrønderEnergi.

- Trønder-Energi er ledende på å tenke nytenkende. Fornybar energi er veldig viktig for meg som 24-åring som forhåpentligvis skal ha barn og barnebarn, sier Sagosen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!