Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Beordret til vassing

Lillestrøm skal ikke bade seg til gull i årets Tippeliga, men mener vassing kan være en god oppskrift.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LA MANGA(Dagbladet): Selv om La Manga ligger i sydlige strøk, er det langt fra badetemperatur i den spanske byen ved Middelhavet om dagen.

Likevel dro Uwe Rösler med seg sine disipler på strandtur etter gårsdagens treningsøkt for å vasse i det iskalde havet. Tre ganger ble de sent i sjøen hvor de skulle holde seg i minst et halvminutt i gangen.

-  Det skal være veldig bra etter hard trening å bevege seg i kaldt vann, det får opp blodsirkulasjonen, forklarer Uwe Rösler til Dagbladet.

-  Dessuten har jeg stor tro på bruk av saltvann. Vi sliter en del med akillesproblemer og vonde tær, legger han til.

Rask restitusjon

Keepertrener Kjell Lier forklarer at vassingen ikke bare er en uortodoks metode Rösler har kommet med.

-  Det kalde vannet får vekk alle slaggstoffene i muskulaturen og får opp blodsirkulasjonen. Det gjør restitusjonen raskere og spillernes ben vil være friske og raske til ny trening i morgen. Det er vitenskaplig dokumentert, forteller han.

Også andre lag har tatt i bruk kaldt vann i restitusjonen. I følge Rösler bruker det tyske Bundesliga-laget Bayer Leverkusen de samme metodene daglig.

BEINKALDT: Lillestrøm-back Anders Rambekk står disiplinert i tre ganger et halvt minutt i det kalde saltvannet på La Manga. LSK-trener Uwe Rösler mener metoden er skadeforebyggende. Foto: Digitalsport
BEINKALDT: Lillestrøm-back Anders Rambekk står disiplinert i tre ganger et halvt minutt i det kalde saltvannet på La Manga. LSK-trener Uwe Rösler mener metoden er skadeforebyggende. Foto: Digitalsport Vis mer

-  De har investert over 100 000 kroner i et basseng som de har bygget ved treningsanlegget sitt, hvor de vasser i isvann etter hver trening for å øke blodsirkulasjonen, forteller Rösler, som ikke har umiddelbare planer om å gjøre det samme på Åråsen.

-  Og vi har litt for lang vei til sjøen for å dra dit hver dag også, mener han.

Tvilende spillere

Det er nok flere av spillerne glade for. Ikke alle trivdes like bra som

isbadere på La Manga i går kveld.

-  Dette frister lite, men de som vet bedre enn meg sier det er bra så vi får vel gi det et forsøk. Jeg har aldri gjort det før så det er vel på tide, mener Frode Kippe, og hutrer seg forsiktig ut i det kalde vannet.

Arild Sundgot måtte slepes ut i vannet av trener Rösler, og var klar

i sin tale.

-  Jeg tror ikke det funker, det er bare forferdelig kaldt, forsikrer LSK-spissen.Assistenttrener Gunnar Halle vasset også litt i strandkanten.

-  Jeg er ikke overbevist, men det er verdt et forsøk så vi får se om det har noe virkning. Jeg har jo hørt at Marius Bakken ligger i badekar med is, sier Halle.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!