Hjertestans i toppidretten

Ber alle lære seg hjerte- og lungeredning: - En plikt som medmenneske

Carl Erik Torp oppfordrer alle til å lære seg hjerte- og lungeredningsteknikk etter Sondre Turvoll Fossli ble reddet av en forbipasserende syklist mandag.

OPPFORDRING: NRK-ekspert og tidligere fotballspiller Carl-Erik Torp ber alle lære seg HLR. Her fra kommenatorboksen før avspark landskampen Norge - Nederland. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OPPFORDRING: NRK-ekspert og tidligere fotballspiller Carl-Erik Torp ber alle lære seg HLR. Her fra kommenatorboksen før avspark landskampen Norge - Nederland. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sondre Turvoll Fosslis plutselige hjertestans mens han var på biltur med kjæresten mandag, setter igjen søkelys på hjertestans hos friske og raske, unge idrettsutøvere.

Det er høyst usikkert om Fossli igjen kan komme tilbake til toppidretten etter hjertestoppen.

En som vet altfor godt hvordan idrettskarrieren kan være over etter en hjertestans er Carl-Erik Torp. Han spilte sin siste fotballkamp på toppnivå da hjertet stanset i 2011.

Fikk sjokk

Han forteller Dagbladet at han ble sjokkert da han fikk høre om Fossli.

- Min første reaksjon var sjokk. Som alle får når man får høre om en person som har hatt hjertestans. Det er ikke spesielt for meg, selv om jeg har den erfaringen jeg har. Så kom gledesfølelsen, når man hørere at det har gått bra. Men det jeg mener vi skal tenke nøye over, er det ansvaret vi har som medmennesker.

Torp bedyrer hvor viktig det er at folk med hjerte- og lungeredningskompetanse er til stede når noe slikt inntreffer.

- Vi hadde vært døde alle sammen. Om ikke vi hadde vært så heldige å ha nødvendig ekspertise rundt oss, sier Carl Erik Torp til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer