Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ber Arni dra

Islands landslagssjef ber Arni Gautur Arason bytte klubb hvis han ikke er et klart førstevalg i Rosenborg.

- Arni er inne i en avgjørende fase av karrihren. Han går nå inn i sine fem-seks beste år som toppkeeper. Da holder det ikke å spille fotball på reservelaget, sier Atli Edvaldsson til

Adresseavisen.

Den islandske landslagssjefen kan ikke love keeperen ubetinget tillit på landslaget i fremtiden dersom Rosenborg fortsetter å bruke Espen Johnsen mellom stengene.

- Arni har vært en av landslagets viktigste spillere de siste årene. Han har vært stabilt god på et høyt internasjonalt nivå både for Rosenborg og Island. Men som toppspiller er han avhengig av å spille kamper hver uke. Gjør han ikke det, risikerer han å miste plassen på landslaget i fremtiden. Men foreløpig er han den beste vi har, sier Edvaldsson.

Han mener Rosenborg bør belønne Arason for sin tålmodighet og lojalitet for klubben. Flere ganger har islendingen, ifølge sin landslagssjef, gitt utrykk for at han setter Rosenborg foran landslaget. Senest i vinter valgte Arason å la seg operere i albuen, noe som satte den viktige landskampen mot Skottland i fare.

- Arni opplever et aldri så lite mareritt. Det er aldri gøy å bli henvist til reservebenken som toppspiller. Jeg er likevel sikker på at han vil ta en riktig avgjørelse på sin fotballfremtid. Arni er ambisiøs og ønsker å spille på et høyest mulig nivå. Om det blir i Rosenborg eller noen andre klubber, er for tidlig å si, sier Edvaldsson.

- Det er selvsagt ikke artig å sitte på benken. Jeg er jo blitt vant til å spille fast, men nå er jeg plutselig avhengig av at Espen gjør feil for å få spille igjen. Selv om jeg vil spille på A-laget, vil jeg jo ikke at Espen skal gjøre feil. Det viktigste er tross alt at laget spiller bra og vinner, sier Arni selv.

(Dagbladet.no)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media