Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ber både Erlandsen og Flittie Onstad skjerpe seg

- Begge oppfører seg uhørt, sier styrelederen i Ull/Kisa.

KRANGLEFANTER: Arne Erlandsen og Kristian Flittie Onstad er ikke på talefot etter å ha røket i tottene på hverandre i helga. Foto: Benjamin Ward Hagen/Dagbladet
KRANGLEFANTER: Arne Erlandsen og Kristian Flittie Onstad er ikke på talefot etter å ha røket i tottene på hverandre i helga. Foto: Benjamin Ward Hagen/Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Den offentlige skittentøysvasken mellom Ullensaker/Kisa-trener Arne Erlandsen og midtstopper Kristian Flittie Onstad fikk bred oppmerksomhet i media i går.

Til stor frustrasjon og irritasjon for styreleder Cato Strømberg - som følte klubben ble dratt ned i søla på ny bare måneder etter at kampfiksingsryktene florerte på Jessheim.

Erlandsen uttalte til Romerikes Blad at Flittie Onstad aldri kom til å spille under hans ledelse igjen, etter en het krangel på treningsfeltet lørdag, som kumulerte i at midtstopperen ble vraket til kampen mot Bærum dagen etter og forlot spillermøtet i sinne.

- Det er ufattelig at spillere kan oppføre seg på den måten, sa Erlandsen til Dagbladet.

- Da han fysisk grep tak i meg, synes jeg han gikk langt over streken, sa Flitte Onstad til Romerikes Blad.

- Helt uhørt
Erlandsen sa i går at døra var stengt for godt for Flittie Onstad, men Strømberg mener de to må kunne prate sammen og legge uenighetene bak seg. Begge har kontrakter som går ut året.

- Jeg forventer at begge ønsker å løse dette på en profesjonell måte, og begraver stridsøksa. Vi har hatt nok negativt fokus denne sesongen, om ikke dette tullet skal komme i tillegg. Jeg er skuffet over oppførselen til begge to, sier Strømberg til Dagbladet.

Han har gitt Flitte Onstad beskjed om at det ikke kommer noe godt ut av å drive skittkasting i media, men nekter for at han har gitt spilleren munnkurv.

- Måten de involverte her har uttalt seg på tvinger likevel fram en reaksjon fra klubben. Vi har liksom litt andre ting å drive med enn å fokusere på sånne ting. Det er helt uhørt fra begge to.

- Har Erlandsen myndighet til å bestemme at denne spilleren ikke skal brukes igjen?

- Arne er ansatt her som trener, det er han som styrer laguttak og den type ting.

- Så da kommer ikke Flittie Onstad til å spille mer?

- Jeg forventer at Arne, som en drever trener, og at Onstad, som en merittert fotballspiller, klarer å snakke sammen og løser dette uten at det skal bli en stor sak for Ull/Kisa som klubb, sier han.

Kjemper om kvalik
Strømberg vil ikke kommentere hva som er status på eventuell kontraktsforlengelse med Erlandsen og/eller Flittie Onstad.

- Vi har gjort en formidabel jobb i vårt første år i Adeccoligaen, og er veldig stolte over det. Slik tabellsituasjonen er nå, er det faktisk mulig å være med i kampen om en kvalikplass (ligger på 7. plass, tre poeng bak, journ.anm.). Det betyr i så fall en del penger i kassa, for ikke å nevne sponsorer og den type ting. At det blir fokus på andre ting nå, det er trist, sier styrelederen.