<strong>- IKKE KOMMENTER:</strong> Den danske sjefen for Team Saxo-Tinkoff, Bjarne Riis, får kritikk fra UCI etter å ha kommentert dopringrykter i et intervju med Cyclingnews.com. Sykkelunionen ser helst at Riis lar fortiden være. Foto: AP / Alvaro Barrientos / NTB Scanpix
- IKKE KOMMENTER: Den danske sjefen for Team Saxo-Tinkoff, Bjarne Riis, får kritikk fra UCI etter å ha kommentert dopringrykter i et intervju med Cyclingnews.com. Sykkelunionen ser helst at Riis lar fortiden være. Foto: AP / Alvaro Barrientos / NTB Scanpix Vis mer

Ber Bjarne Riis holde munn

UCI lei av at dopingrykter kommenteres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Alle har noe som de angrer på, fortalte Bjarne Riis til Cyclingnews.com tirsdag.

Det er første gang på et halvt år at noen har fått dansken, som er sjef for Team Saxo-Tinkoff, i tale om de mange dopingryktene som går i sykkelsporten.

Men Riis sin uttalelse falt ikke i god jord hos Det internasjonale sykkelforbundet, UCI.

- Et problem De hevder det er et problem at for mange uttaler seg om alle dopingryktene som florerer i sykkelverden for tiden. Nå ber de Bjarne Riis holde munn.

Enrico Carpani, pressesjef i UCI, mener at folk bør konsentrere seg om fremtiden og ikke dvele ved fortiden.

- Problemet med at for mange i syklingen snakker startet med Bjarne Riis. Bjarne Riis burde ikke si noe. Ingenting. Han gir syklingen bare mer problemer, for alle vet jo hva som har skjedd i fortiden, sier Enrico Carpani til sporten.tv2.dk

- Vil ikke kommentere Riis vant Tour de France i 1996, men har senere innrømmet at han var dopet.

Det at dopingrykter til stadighet kommenteres og fyller mediebildet, er noe UCI er lei. Det at Riis nå kommenterer ryktene, skaper bare mer problemer for sporten, sier UCI videre.

- Vi har besluttet å ikke at kommentere dopinginrømmelser for tiden. Vi ønsker ikke å snakke om doping hver dag, sier Enrico Carpani.
- Sykling er så mye mer enn bare doping. Tiden med Bjarne Riis hører fortiden til, sier pressesjefen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer