Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ber Bjørndalen parkere Porschen

Andresen er skiskytternes «miljødetektiv».

(Dagbladet.no): Frode Andresen er sterkt engasjert i den verserende klimadebatten. Skiskytteren utøver også en idrett som forurenser.

Betydelige mengder tomhylser og bly som blir liggende rundt standplass og blinker etter trening og konkurranser, og Andresen tar ansvar med å samle opp avfallet.

- Jeg har gått til anskaffelse av en kulefanger. Det bør alle andre gjøre som driver med denne sporten. Jeg fjerner også alle tomhylsene som blir liggende igjen på standplass. Men det handler også om større ting. Hvorfor må vi kjøre hver vår bil? spør Andresen retorisk før han retter et humoristisk spark i retning lagkamerat Ole Einar Bjørndalen.

- Og alle trenger jo ikke kjøre Porsche som Ole Einar. Det går jo fint å tenke mer økologisk, understreker Frode Andresen overfor Aftenposten.

Nå håper «miljødetektiven» fra Klekken at idrettsbevegelsen tar et klarere miljøansvar.

Hva er ditt syn på idrettens ansvar for miljøet? Diskutér på Dagbladet.no.  

- PARKÉR MILJØVERSTINGEN, OLE EINAR: Frode Andresen er sterkt engasjert i klimadebatten. Nå oppfordrer han noe spøkefullt lagkamerat Ole Einar Bjørndalen til å parkere sin Porsche SUV. Foto: Heiko Junge/Scanpix
- PARKÉR MILJØVERSTINGEN, OLE EINAR: Frode Andresen er sterkt engasjert i klimadebatten. Nå oppfordrer han noe spøkefullt lagkamerat Ole Einar Bjørndalen til å parkere sin Porsche SUV. Foto: Heiko Junge/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media