Ber Blatter gå av og vil ha ny VM-arrangør etter Qatar-avsløringen

NFF sitter foreløpig på gjerdet.

AVSLØRT: Britiske Sunday Times skriver i dag at Mohammed Bin Hammam skal ha bestukket 30 afrikanske fotball-ledere for å sørge for at Qatar ble tildelt fotball-VM i 2022. Foto: AP Photo / Shirley Bahadur / NTB Scanpix
AVSLØRT: Britiske Sunday Times skriver i dag at Mohammed Bin Hammam skal ha bestukket 30 afrikanske fotball-ledere for å sørge for at Qatar ble tildelt fotball-VM i 2022. Foto: AP Photo / Shirley Bahadur / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Som Dagbladet skrev i natt, avslører den britiske avisa Sunday Times i dag at tidligere leder i det asiatiske fotballforbundet (AFC), Mohammed Bin Hammam, skal ha betalt fem millioner dollar - drøyt 30 millioner kroner - for å få støtte til fotball-VM i Qatar.

Avisa sitter på en rekke dokumenter som skal vise at Bin Hammam fikk VM til knøttlille Qatar gjennom bestikkelser og korrupsjon.

Samme mann utfordret FIFA-president Sepp Blatter før presidentvalget i 2011, men måtte kaste inn håndkleet da det kom fram at han hadde forsøkt å kjøpe stemmer.

30 afrikanske ledere Når det gjelder VM, skal Bin Hammam blant annet ha overført opptil 200 000 dollar (ca. 1,2 mill. kr.) til kontoer kontrollert av lederne av 30 afrikanske fotballforbund.

Generalsekretær i Norges Fotballforbund (NFF), Kjetil Siem, mener imidlertid det er litt tidlig å si hvilke konsekvenser avsløringen kan ha for VM i 2022.

Blatter har tidligere innrømmet at det var galt å gi Qatar VM.

- Det er farlig å konkludere på en sak som denne, men stemmer det at VM ble kjøpt, er det hevet over tvil at det kan føre til ny debatt rundt tildelingen. Jeg tipper dette blir orientert om på FIFA-kongressen i Brasil dagen før VM starter, sier Siem til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer